men är det folkvälde?
Och i så fall, varför måste vi alltid strida?
För så är det ju. Först hittar företagen på saker och ting som inte är acceptabla. Och de gör det för att de tjänar pengar på det. De frågar aldrig om lov.
Men så visar det sig att det de har hittat på får alldeles oacceptabla konsekvenser. Och då måste politikerna säga stopp. Men det är inte sällan så lätt. Det blir segslitna förhandlingar i rättsapparaten. Och nya lagar måste skrivas. Politiker mutas och utsätts för lobbyister. De politiska besluten kommer sent om de kommer alls.
Företagen agerar och politikerna kan i bästa fall göra något åt det i efterhand – i bästa fall!
”Vem är det som bestämmer i Sverige egentligen? Statsminister Stefan Löfven? Nja. Riksbankschefen då? Familjen Wallenberg? Kanske Aftonbladets chefredaktör Jan Helin? Väljarna? Kultureliten på Södermalm?
Ja absolut men ändå nej, knappast.
Vi pratar inte så mycket om makt. Kanske för att de som har den är relativt nöjda medan de maktlösa saknar möjlighet att göra sina röster hörda.” / AB
Demokrati, det grekiska ord som betyder folkvälde.
Det är så hemskt att de maktlösa nu saknar makt att göra sig hörda, jag har själv bidragit till saker pga ovisshet och okunskap. (Vis blir man när ”tåget” har gått…)
GillaGilla
Ja, vis blir man kanske först efter att tåget har gått 🙂 .
Kram!
/Skvitt
GillaGilla
Jo… det är precis så det är. Det är så jäkla märkligt att insikter kommer så himla långt efteråt…när man faktiskt bränt alla skepp. Det är precis så det blivit när man inte kunnat låta bli att uppsöka andra, gnälla och söka svar, riva och rota i gammalt. Det är nåt sjukt över det – att inte bara kunna släppa taget i tid. Andra kan ju.. min mor höll inte på så med sin släkt..
GillaGilla
Sunt förnuft, kritiskt tänkande, kunskap och att lära av historien; sådant kommer man långt med.
Kram!
/Skvitt
GillaGilla
Jo…det borde man komma långt med. (En enkelbiljett till planeten Pluto alternativt nordpolen..)
…2014, sicket år säger jag bara
GillaGilla
🙂
Kram!
/Skvitt
GillaGilla