Oj. så mycket bättre!


Nåja

 

det kan ju de säga som inte ska leva på allmosorna

För så är det nu ordnat att en vanlig pensionär knappt kan försörja sig nu för tiden på sin pension. Men annat var det förr. Då var det bättre, men statsfinanserna var sämre. Ändå räckte pengarna till hyggliga pensioner. Något har hänt. Ett systemskifte har inträffat. Och plötsligt har vi fått mängder med fattigpensionärer.

Både AFTONBLADET och DN skriver att pensionerna kommer att växa kraftigt. Men så är det ju inte alls. Det handlar om hundralappar i bästa fall!

Sedan det nya pensionssystemet togs i bruk har pensionerna sjunkit från en acceptabel nivå till en helt oacceptabel nivå. Om man alls ska kunna leva anständigt på sin pension måste den höjas med minst 50%.

Pension-Löfte

Det är skakigt för de flesta pensionärer när de ska få pengarna att räcka. Men det är en sak som tycks helt gå förbi pensionärernas riksförbunds tidning PRO pensionären. Istället för att skriva om hur verkligheten ser ut för pensionärerna låtsas de som om livet som pensionär är ett liv på en räkmacka.

PRO 5-6 -14Det radikalaste kravet de kan komma sig för att resa är att sänka skatten på pensionen. Och då syftade man på själva skatteklyftan som har uppstått mellan arbetande och pensionärer i och med effekten av de jobbskatteavdrag som Alliansen införde.

Det rättmätiga kravet borde vara att återställa det gamla ATP-systemet. Men om man inte tycker sig kunna det så borde skatten på pensionerna minst halveras och helst avskaffas.

Allas gemensamma intresse

Pensionärer blir vi alla i sinom tid om vi bara lever till dess. De unga som arbetar ska därför inte  tro att de har några skäl att önska slippa försörja de gamla. I verkligheten är alla människor både unga och gamla under sin livstid. Det handlar alltså inte om några olika intressegrupper som har anledning att konkurrera. Hela konflikten är skapad av idémakare som vill slå in en kil mellan unga och gamla och skapa konstgjorda konflikter. Den som är ung i dag och får lite mera i plånboken för att pensionärerna mer eller mindre svälter kommer säkert att konsumera denna extra tillgång i börsen och inte ha den kvar när pensionen kommer. Och just den dagen, pensionsdagen, faller inkomsten med hälften från första dagen! Vem gillar det läget?

Vi måste alltså hålla ihop, alla som arbetar och alla som har gått i pension. Vi måste hålla ihop och kräva tillsammans en skälig pension att leva på.

Tidigare om pension av Skvitt

Skvitt synar pension, Pensionsmyndigheten, mm

S och pensionerna

När Skvitt klantade sig

Den skandalösa pensionen

Pensionärerna

Inte fan ska man stjäla andras texter

21 tankar om “Oj. så mycket bättre!

 1. Pingback: Något om pension – eaqhan

 2. Pingback: Ursäkta! – eaqhan

 3. Pingback: Värmen inte det värsta för de äldre – eaqhan

 4. Pingback: På vems uppdrag? – eaqhan

 5. Pingback: Vem stjäl premiepensionen? – eaqhan

 6. Pingback: De syns – eaqhan

 7. Pingback: Sällan synlig – eaqhan

 8. Pingback: Alla ser det – eaqhan

 9. Pingback: 50.000 kr / mån i pension – eaqhan

 10. Pingback: PRO-ordförande har ordet – eaqhan

 11. Pingback: Höjd a-kassa inte tillräcklig – eaqhan

 12. Pingback: AB skriver, men PRO:s tidning tiger – eaqhan

 13. Pingback: Svält förnöjd! – eaqhan

 14. Pingback: Ännu inget svar – eaqhan

 15. Pingback: ”Skvitt, du har ju skrivit om pension” |

 16. Pingback: LO larmar om usla pensioner | eaqhan

 17. Pingback: Enkätundersökning om PRO:s tidning | eaqhan

 18. Jag har samma pension nu som jag hade 1998 då jag fick först halv, sedan hel sjukpension 😦 .
  Pensionen borde inte behöva skattas på. Vi har ju redan skattat för pensionspengarna. Men att ta bort skatten på pensionen helt, skulle innebära ofantliga kostnader. Fast den borde helt klart sänkas med minst 50%. Eller att pensionerna höjs kraftigt.

  Kostnaderna kan tas av de bättre ekonomiskt bemedlade, men de vill ju inte att någon rör deras stålar. Hur mycket de än har.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Vårt Sverige har råd att avskaffa pensionsbeskattning helt. Det är bara en fråga om vilja. Pengarna finns! Det gäller bara att använda dem på rätt sätt.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Helt riktigt. Vi ju börja med att ta bort RUT och ROT som ju bara välbeställda har råd att anlita. Alla s.k reformer Alliansen skapade har enbart gynnat de rikaste på de fattigastes bekostnad.

    Kram
    Kao

    Gilla

    • Jo, jag håller med. Där finns mycket att göra. Man kunde ju också granska och stoppa företagens utförsel av vinsterna till lågskatteparadis. Det skulle ge många sköna miljarder. Och om det inte passar företagen så kan de gott hålla sig borta från Sverige.

     Sen har vi ju det som jag har lyft fram flera gånger. Gruvnäringen som inte skattar mer än 0,5% i Sverige, totalt 300.000 kronor förra året! Det är mindre än vad Bergsstaten kostar att serva dem! Alltså betalar vi för att de ska ta våra naturtillgångar. Det är resultatet av två av Alliansens ”reformer”!

     https://eaqhan.wordpress.com/2014/07/28/kul-att-ge-bort/

     Sveriges utrymme för välstånd har gått rakt ned i fickorna på kapitalisterna och visserligen har Alliansen varit flitigast med att fylla kapitalisternas fickor, men även sossarna har gjort sitt till.

     De rikaste kan beskattas hårdare, vilket bara vore sunt.

     Men vi har ju oss själva att skylla. Alltför många av oss går på fint efter fint. Det vore bättre om vi hade hjärna som en insekt.

     https://eaqhan.wordpress.com/2014/05/09/s-och-pensionerna/

     ”Hela idén om en ökad försörjningsbörda bygger på ett logiskt felslut. Man försörjer inte människor med människor i en marknadsekonomi. Man försörjer utgifter med inkomster från produktion. Och även om utgifterna har ökat – så har inkomsterna ökat ännu mer. Bördan har således minskat. Och så kommer det förbli även i framtiden, skriver Daniel Ankarloo, doktor i ekonomisk historia.” http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1004196-brist-pa-pengar-i-valfarden-ar-en-myt?

     Oj!
     Det börjar bli ett helt inlägg så jag får väl nöja mig med detta så länge.
     Kram!

     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s