Fegt på facebook


En politisk diskussion

 

 

en som handlar om Sverigedemokraterna

Tråden heter ”Sjuka sd sekten. När ska folk vakna o inse deras vidriga agenda. ..”

På samma sätt som i alla liknande trådar kommer givetvis Sverigedemokrater, rasister och nazister in för att påverka efter sin förmåga. Men de klarar inte av att argumentera för sina sjuka idéer. De kan inte övertyga någon eftersom de saknar argument. De har bara sitt hat till alla som är olika och alla som är svaga! Det är allt. Inget annat. Och det håller ju inte i en diskussion.

Alltså måste de ta till andra knep och istället byter de fokus. Som till exempel att vi inte ska glömma bort Socialdemokratins rasbiologi. På så sätt slipper de högerextrema debattörerna att ta ansvar för sina egna rasistiska åsikter. Plötsligt ska istället Socialdemokraternas roll diskuteras, vilket ju inte var trådens avsikt.

Socialdemokratins roll i den svenska rasbiologins historia är inte ointressant och inte heller obetydlig och visst ska även det fram i ljuset, men inte för att flytta fokus från de i dag högaktuella rasistiska strömningarna och åsikterna som förs fram av Sverigedemokrater, rasister och nazister och förpestar hela vårt samhälle idag.

Socialdemokratins roll i den svenska rasbiologin historia kan man med fördel tas upp till diskussion, men det ska vara i en annan tråd. Men Sverigedemokrater, rasister och nazister vill alltså hellre förstöra den aktuella tråden än att diskutera trådens sakfrågan. Och just den metoden använder de sig konsekvent av i varje tråd som skapas för att kasta ljus över och avslöja de högerextrema fascistiska och nazistiska ståndpunkterna. Det är att fly istället för att fäkta och det är fegt!
fb-rasbiologiOm du deltar i diskussioner på facebook eller någon annan stans, fall då inte i fällan att lockas diskutera något som ligger utanför fokus för tillfället. Det spelar ingen roll vad det än gäller. Det är ett vanligt sätt som många praktiserar för att få ett övertag istället för att erkänna sina egna fel. Och det kan röra sig om vilken diskussion som helst. Det behöver inte handla om politik.

I vardagslivet stöter vi som oftast på denna fokusförflyttning när vi har kritik att framför mot någon. Och det inleds ofta med: ”Ska du säga som …!”

Känns det igen?

Diskussionen ovan om SD

I den diskussionen, som Marie Håkansson ville förstöra och flytta fokus från, måste givetvis hennes kommentar bemötas, trots att den inte hörde hemma i tråden. Men den ska givetvis bemötas så att den återknyter till sakfrågan om Sverigedemokraternas sjuka idéer, som ju bara handlar om att enbart etniskt svenskar ska få bo i Sverige, och därför bygger på gammalt förlegat rasbiologiskt tankegods som förorsakat människor så stort lidande.

Så här bemötte jag henne:

Marie Håkansson: den 17 november 18:11
”Kent!glöm inte bort S och deras rasbiologi.Ditt nöt.”

Svar:

Svenska sällskapet för rashygien bildades 1909 av diverse för tiden framstående och högt aktade borgare. Den så kallade ”degenerationsfaran” började diskuteras allt flitigare och under 1920-talet blev den ett hett debattämne och man kände inom borgarklassen en oro för att ”sämre” egenskaper skulle breda ut sig på bekostnad av egenskaperna hos människor med ”rätt” ekonomisk, social och kulturell bakgrund.
Rätt bakgrund var det ju bara borgarklassen som hade och ”socialt välordnade”, ”skötsamma” och följsamma, samt icke ifrågasättande arbetare med borgerliga och socialdemokratiska ickerevolutionära ideal. Det vill säga sådana arbetare som ställde sig på den accepterade reformismens sida, Socialdemokratin.
I detta tankesätt kan vi ju skönja nazistiska och fascistiska ideal!

1921 beslutade riksdagen utan omröstning att ett statligt institut för rasbiologi skulle skapas efter en motion i riksdagens båda kammare året innan där alla politiska riktningar i riksdagen var representerade (bland annat Alfred Petrén, bondeförbundaren Nils Wohlin, Alfred Petrén, Wilhelm Björck, Hjalmar Branting, Arvid Lindman, Jacob Pettersson, Raoul Hamilton och Knut Kjellberg). Så bildades Statens institut för rasbiologi, 1922 och lades ned 1958.

Den kungliga stadgan för institutet stipulerade ”att idka vetenskaplig forskning på rasbiologins område med särskild hänsyn till svenska folket och till förhållandena inom Sverige”, samt att bedriva undervisning i rasbiologi. Denna verksamhet stod som inspirationskälla för Adolf Hitler!

Den svenska socialdemokratin har liksom centerns föregångare bondeförbundet, många av de svenska liberalerna och den svenska högern inget att yvas för i den rasbiologiska historien som ifrågasattes starkt av de svenska kommunisterna och mer allmänt efter Nazitysklands nederlag och dess av kommunister och ett fåtal liberaler påtalade utrotningar inte längre kunde döljas utan tvingades erkännas av hela det politiska etablissemanget.

Socialdemokratin kom tidigt att bli ett lömskt borgerligt parti under falsk röd flagg vilket kommunisterna tidigt insåg och tog starkt avstånd ifrån och ur det kan härledas den bittra kampen mellan socialdemokrater och kommunister där Socialdemokraterna har gjort gemensam sak med borgarklassen att ständigt förtala kommunismen.

Här kan nämnas att Kata Dahlström tvingades lämna partiledningen 1905 på grund av hennes kompromisslösa förhållningssätt till arbetarklassens kamp och intresse. Till Hjalmar Branting skrev hon: ”… jag ber Dig Hjalmar, sök hålla kursen åt venster och gör inga försök att ens drifva åt höger …”
Kata Dahlström gjorde upp med socialdemokratin som hade blivit ett borgerligt parti under inflytande av Hjalmar Branting, som ju Socialdemokraterna än i dag hyllar (Hjalmarbrantingsgatan, Hjalmarbrantingsplatsen).
Hon slutade sitt liv som en sann, ärlig, kompromisslös och stridbar kommunist den 11 december 1923.

Vi kan alltså se att rasbiologin har djupa rötter i borgarklassen, men inga som helst rötter i arbetarklassen. Det är historiens lärdom! Och Socialdemokratin är borgarklassens parti, förklädd i fårapäls för att tygla en radikal arbetarklass som strävar att störta kapitalismen i graven. I den kampen var rasbiologin en av grundbultarna och därför också så viktig för nazismen då lika väl som nu.


Det kom en liten protest

fb-protest

Vi får väl se hur hon gör. För vill hon inte stå för sina åsikter på facebook så är det ju klart att jag döljer henne här i min blogg. Då ska hon självklart inte behöva skylta med sitt namn. Saken kommer i annat läge i så fall, så klart.


fb vettigt

 


Bonus:

Lite kul från den tyska anti-nazismen i dag: ”Humoristisk tysk by grundlurar nazimarsch

 

14 tankar om “Fegt på facebook

    • Den där sortens människor fattar nästan ingenting har jag märkt.
      Du skulle bara se vilka saker de skriver, tycker, tror, påstår och missuppfattar helar tiden. Det är bara de högerextrema som gör så och det handlar om nästan allesammans.
      Jag vet inte om du varit på politiska diskussionssidor, men har du det så vet du.

      Kram!
      /Skvitt

      Gilla

  1. Står man för sina åsikter på FB så gör man det väl även när man citeras på en blogg, kan jag tycka. Men jag vet inte så mycket om upphovsrätt och sånt det kan handla om här.

    Förmodligen kan både hennes och alla andras skrivna uttalanden ändå hittas på Google, så vad är problemet?

    Avvaktar.

    Kaoskram

    Gilla

    • Det man skriver på fb måste man väl stå för så klart.
      Om någon, som t. ex. jag gjort, tar en dump på den texten så är det ju inte något olagligt.

      Om tjejen plötsligt inte vill stå för vad hon har sagt och hon uttryckligen tar avstånd från sina på fb gjorda kommentarer så kan jag ju publicera det också. Och då får hon upprättelse samtidigt som hon säkert lär skämmas, vilket hon ju bör göra under alla omständigheter.

      Nej jag begriper inte var problemet är. Och juridiskt har jag inte gjort något fel. Kan jag ha gjort fel moraliskt?

      Kram!
      /Skvitt

      Gilla

  2. Bisarr argumentation. Skumma tankar har förekommit i SAP (liksom i alla andra partier); bums kallar man SAP borgerligt på det att ingen skugga ska falla på den arbetarklass som till stor del dominerade SAP. Det är inte hederligt!

    Faktum var att sydfolkens nederlag under 1800-talet fick praktiskt taget alla i nord att hysa rasistiska åsikter. Sydfolken hade ju förlorat, alltså måste det vara nåt fel på dom, antog man. Ytterst få såg igenom. Men dom som gjorde det fanns både bland arbetare, bönder och borgare. Om det finns nån statistik på det är mer än jag vet.

    Men om du vet kanske du kan ange källan?

    Gilla

    • Att S är ett borgerligt parti borde väl vara uppenbart. Men det fungerar lita annorlunda. Politiken går ut på att sticka till arbetarna några smulor så de håller sig lugna och inte stör borgarklassen. Det kallas reformism. Målet är inte ett klasslöst samhälle.

      /Skvitt

      Gilla

Lämna en kommentar