SD-väljare extremt intoleranta


Inte individernas missnöje

 

istället handlar det om negativa attityder

”Sverigedemokraternas framgångar beror inte främst på missnöje med det politiska etablissemanget. Stödet bygger snarare på främlingsfientliga värderingar hos partiets väljare, hävdar två forskare i en ny studie.” Det skriver EXPRESSEN.

Nasse på fb

Rasist och högerorienterad = låg IQ

SD är intoleranta rasister

 

4 tankar om “SD-väljare extremt intoleranta

  • Jo men dessa är ju så intoleranta att det behövs flera L! 😉

   Nej, jag vet. Blev fel i alla fall, men nu har jag rättat det. Tack för påpekandet. Jag såg det inte själv.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

  • Javisst har de det. En stor del är lågutbildade visar en undersökning. I och för sig kan man vara lågutbildad och ändå väldigt påläst. Det är ju bara en formell utbildning och man kan skaffa sig gedigna kunskaper ändå. Men dessa har inte skaffat sig de mest elementära kunskaper om någonting alls. Man märker ju det när man diskuterar med dem på fb, t. ex.

   Jag minns i min ungdom en pensionerad arbetare som hade haft ett okvalificerat jobb i hela sitt liv. Han hade bara den tidens sexåriga folkskola bakom sig. Han kom ofta upp på vår lokal när vi återsamlades efter demonstrationer. Och vi satt som klistrade runt honom när han spred sina kunskaper omkring sig. Han visste ALLT!

   Och så tänker jag på alla de akademiker man har stött livet igenom som är totalt obildade i politiska sammanhang. Naturligtvis utan att de vet om det. De har ju läst och följt med i media och därför vet de precis hur allt ligger till!

   Visst, det var ytterligheterna det. Men det säger ju en del om att man inte ska döma folk efter deras formella utbildning.

   Slår man ihop det sämsta från båda grupperna, låg utbildning och blind tro på media, samt i svansens fall, en blind tro på vad som skrivs på rasistiska och nazistiska hatsidor på nätet, då har vi svansen.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s