Varför finns homosexuella?


Mysko

 

En sådan läggning borde utrota sig själv

Kanske svaret finns i kvällens TV-program, Vetenskapens värld klockan 20:00 på SVT2.

Jag har faktiskt försökt att förstå det på ett vetenskapligt sätt. Och i och med att jag definitivt inte kan tänka mig att det beror på uppväxtmiljö och uppfostran så borde det vara ärftligt på något sätt. Men då är det ju gener som spökar och då måste det vara ärftligt och sådana gener borde genast utrota sig själva.

Homosexualitet TV-program

Det är just detta som gör fenomenet så intressant. Hur kan det existera? Det finns ju även i djurvärlden och där är ofta ”uppfostran” inte så ingående och komplicerad som i människornas värld. Att läggningen ändå finns även bland andra arter gör att jag utesluter en sådan förklaring. Då återstår kanske bara att det är många geners samspel som är orsaken. Varje gen för sig kan fortplantas och när de uppträder gemensamt blir man homo. Det tror jag. Kanske programmet har en annan förklaring. Jag ser med spänning fram emot programmet och hoppas, men tvivlar på att det rätar ut frågetecknen.

Jag läste någonstans att det skulle handla om dofter och feromoner. På något vis känns då homosexualitet något lättare att förstå. Men ändå tycker jag det är obegripligt.

Jag läste också någonstans att homofoba är osäkra på sin egen läggning. Det tycker jag inte alls är obegripligt. De måste skräna ut sitt hat mot homosexuella för att bevisa för sig själva att de inte är sådana själva. Och om det är förklaringen, hur många Sverigedemokrater, nazister och andra fascister är då osäkra på sin egen sexualitet?

Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson, Björn Söder, Kent Ekeroth, med flera är kanske bögar i smyg utan att veta om det. 😉 ! Eller oförmögna att leva ut sin läggning. Eller vad gör de i slutna rum?

Ja, kanske de flesta i Svenskarnas Parti, Svenska MotståndsRörelsen, nazister, fascister och alla andra homofoba är kanske latenta bögar! 😉

Skämtar jag? Vet ej!

Jag försöker bara tänka på ett ofördomsfullt sätt, både när det gäller homosexuella och de fördomsfulla!


Nu har jag sett programmet och jag kan verkligen rekommendera det. Det var otroligt intressant och belysande. Se det innan det tas bort 21 januari 2015!

Homosexualitet TV-program 2

11 tankar om “Varför finns homosexuella?

 1. Har inte sett det där programmet, men en liten hypotes: Hanne dödar andra hannar för att han vill ha honorna för sig själv. En liten touch av homosexualitet dämpar mordlusten, vilket innebär en evolutionär fördel. Om vi liknar Guds skapelser vid en kocks arbete, så har vi en dålig kock (Förlåt Kyrkis). Det blir ibland för mycket av den här kryddan.

  Gilla

   • Om sådant här gissar man och spekulerar. Lite hjärnstorm som det kallas. Jag tror inte heller så mycket. Hypotes, förslag. Jag kan föreslå ”flockdriften” hos flockdjur. Viljan att vara ihop. Inställningen av den kanske kan bli fel. Idén är besläktad med den ovan. En annan formulering. Är den mer lättsmält?

    Gilla

    • Jag har varit intresserad av frågan under många år, men jag har ännu inte funnit något svar. Det har väl ingen annan heller, för om så vore hade det ju presenterats i olika sammanhang, inte minst i populärvetenskaplig litteratur som jag alltid läser.

     /Skvitt

     Gilla

  • Jodå, det gör den. Det kan ses på många håll. Mest uppmärksammat i dessa tider är väl den globala uppvärmningen. Men homosexualitet lär knappast bero på att vi misshandlar naturen. Den har antagligen funnits i alla tider.

   Kram och god jul!
   /Skvitt

   Gilla

 2. Homosexualitet är medfött.
  Var 10e persson är homo-eller bisexuell. Liksom att var 10e person är normalt rödhårig (medfött) och ännu fler har bruna ögon…
  Har svårt att fatta varför man ska grotta i andras sexliv – liksom att jag inte har lust att någon trycker upp sina sexuella preferenser i mitt fejs.
  LEV OCH LÅT LEVA!
  ———–
  Gillar Ronny Eriksson och älskar dialekten 🙂

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s