Tillbakablick


Jag minns Laila Freivalds

 

Svensk politiks största (s)tolpskott

Laila Freivalds

På min facebooksida skriver jag: ”Jag minns att Laila Freivalds inte visste vad en tsunami var (sic!) och att hon sa att Thailand har lika bra sjukvård som vi. I dag är den säkert ännu bättre efter alla nedrustningar som har gjorts i sjukvården i Sverige.

Men, hur i helsike skulle vi ens för 10 år sedan kunnat hantera tusentals skadade svenskar? Och Thailand hade inte bara skadade svenskar att ta hand om.
Laila Freivalds uttalande vittnade om en människa som var fullkomligt vansinnigt ute i det blå och cyklade när hon yrade om saken som om det bara hade handlat om en vanlig bussolycka, som ju får våra svenska sjukhus att totalt braka ihop av patienttillströmning i ett sådant läge. Hade katastrofen skett i Sverige hade sjukvården kollapsat totalt!

Som en jämförelse kan jag ta Diskoteksbranden i Göteborg i oktober 1998 där 63 personer omkom och omkring 200 skadades. Så sent som 2005 gick plastikkirurgen i Göteborg fortfarande på knäna. Det vet jag eftersom en bekant till mig behövde deras tjänster.

Laila Freivalds måste ha varit svensk politiks största stolpskott!”

Läs artikeln om Tsunamins efterspel – en solkig historia

Annonser

3 thoughts on “Tillbakablick

 1. Tack.Ja, jag har nog sett det mesta om tsunamin. I just Phuket var det ändå ”lindrigast”. I Khao Lak och Phi Phi Islands var det mycket, mycket värre…för att inte tala om Banda Ache i norra Indonesien, där 170.000 människor dog. Kram
  Kao

  Gilla

 2. Freivalds var otroligt kall – och fattade inte vidden av efterverkningarna av tsunamin. Hon firade jul och sånt som katastrofer irriterade henne, kan jag tänka. Det är JUST DEN TYPEN AV MÄNNISKOR som jag avskyr!
  Tack och lov tvingades hon avgå.

  ———–
  Min dotter och jag var i Phuket, Thailand, samt på några öar runt omkring. Vi åkte hem med ett plan kl. 07.00 26/12-04 och flodvågen kom tre timmar senare. När vi kom hem (efter en 12 timmars flygresa) möttes vi av kolsvarta rubriker på löpsedlarna och det chockade mej i månader. Även idag kan jag känna en lättnad över att vi klarade oss och tackar Gud för att vi åkte hem. Att vi inte åkte TILL Thailand ett par dar senare som jag från början hade tänkt att vi skulle ha gjort.

  *Puh*

  Kramar
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s