Solveig Ternströms memoarer – Får man tala sanning i Sveriges Riksdag?


Läsvärt och rekommenderas varmt.

Rune Lanestrands blogg

Får man tala sanning i Sveriges Riksdag.Den formuleringen har etsat sig fast efter att ha läst Solveig Ternströms självbiografi Från Dramaten till Riksdagen. Aldrig har väl någon så öppet och naket beskrivit inifrån hur det går till i Sveriges Riksdag.
Fastän jag har bred erfarenhet från den politiska miljön så läser jag med stigande förvåning hur illa demokratin i dag fungerar i den yttersta maktens korridorer. Hon låter oss få inblick i sitt eget liv med många svåra stunder. Också om livet bakom kulisserna på Dramaten. Att den ”folkkäre” Börje Ahlstedt var en så elak människa?
Ingmar Bergman skildras inte rosenrött heller. Inte heller Annie Lööf och Fredrik Federley.
Solveig är en framstående, skådespelare, dramatiker och författare. Och man kan närmast beskriva hennes berättelse som en spännande politisk deckare. Utan blod men många tårar. Hela det interna spelet i riksdagen med tonvikt på centern gör att man vill sträckläsa…

Visa originalinlägg 754 fler ord

2 tankar om “Solveig Ternströms memoarer – Får man tala sanning i Sveriges Riksdag?

 1. Solveig Ternström verkar vara en bra person på alla sätt och vis – förutom att hon, liksom Marit Paulsen, jobbade för fel parti. Vänstern skulle behöva dessa kvinnokrafter och kloka hjärnor.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Ja, men framför allt skulle Sverige behöva ett riktigt arbetarparti med stora aktiva skaror som kunde jobba mera utomparlamentariskt för att sätta press på hela systemet och pressa tillbaka borgerskapet och dess kapitalister som ju själva främst verkar utomparlamentariskt.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s