Blank Spot Project


Centralstyrda media

 

En verklighet som du säkert själv har noterat

Samma nyheter i TV-kanalerna och samma nyheter i de stora tidningarna. Alla hämtar sina nyheter från samma nyhetsbyråer. Allt är tillrättalagt och filtrerat för att passa maktens intressen, de kapitalstarkaste som ju styr vår genomkapitaliserade värd.

Men det finns tidningar som väljer nyheter som avslöjar. Till exempel:

Proletären, organ för Kommunistiska Partiet och som just därför kanske skrämmer en och annan för att läsa den, vilket i och för sig är befängt.

ETC. ”… en vänsterorienterad svensk tidskrift med inriktning på undersökande journalistik, bildreportage och intervjuer.” / Wikipedia

Dagens Arena ”som beskriver sin inriktning som oberoende, radikal och progressiv, …” / Wikipedia

Men för att det ska bli artiklar krävs journalister och för att det ska bli objektiva nyheter krävs oberoende journalister. Blank Spot Project är ett försök att finansiera oberoende journalistik.

Blank spot projekt

Så här skriver man:

”Den 12 februari lanserades vår crowdfundingkampanj Blank Spot Project på Funded by Me.

Vi vill skriva de historier som nu inte blir skrivna och vill därför bjuda in dig att tillsammans med oss crowdfunda en redaktion som bevakar vår dynamiska omvärld, gräver och granskar och tar fram de oväntade rösterna från världens alla hörn. Vi är ett antal passionerade publicister som tillsammans bestämt oss för att ta saken i egna händer och skapa en medborgarfinansierad digital plattform för utrikesjournalistik. Du kan stötta vår idé genom att på crowdfunding sajten Fundedbyme donera pengar. Du kan bidra på olika nivåer, från 10 kronor till maxbeloppet 10 000 kronor. Men för att det ska kunna realiseras behöver vi din hjälp.Vi har till den 5 mars på oss att tillsammans bevisa att läsare vill bidra direkt till reportage om världen utanför Sverige!

STÖD OSS PÅ FUNDEDBYME

Läs mer här.

”Gräsrotsfinansiering eller folkfinansiering (engelska: crowdfunding eller crowd sourced fund raising) är en metod för att finansiera projekt eller idéer genom att vända sig till ett stort antal finansiärer.” / Wikipedia

Journalistik för vanligt folk bör vara finansierat av vanligt folk, gräsrötterna.

 

 

 

12 tankar om “Blank Spot Project

 1. Pingback: Vart är Sverige på väg? | eaqhan

 2. Man får tydligen ställa giftiga frågor till vilka som helst, men inte till ‘israelerna’.
  Jag vill veta mer om den grupp judar i landet som jobbar för fred, försoning och ett slut på nybyggandet på palestinsk mark, som kväver långsamt de plågade palestinierna till döds.

  Kao

  Gilla

    • Men där tycker jag du har fel, eller mest troligt att du uttrycker dig lite olyckligt.
     Muslimer har många gånger fått uttala sig om IS och de säger då regelmässigt att de tar avstånd från IS och att IS inte är muslimer utan extremistiska terrorister som inte har med islam att göra. Däremot får det inte samma utrymme i media som när IS har gjort något, vilket ju självklart har ett större nyhetsvärde.

     Vad media verkligen borde lyfta fram är att IS bygger på al-Qaida som har sitt ursprung i mujahedin som finansierades av USA när de skulle störta den Sovjetstödda regeringen i Kabul, vilket var den första sekulära regimen någonsin i Afghanistan och befriade kvinnorna från feodalt och religiöst förtryck, satsade på skolor och sjukvård för alla och ett modernt samhälle. Sådant passade inte USA.
     Och när sedan al-Qaida hade skapats fick även de USA:s hemliga stöd och man värvade Usama bin Laden till CIA. I dag får IS stöd av flera Gulfstater, bland annat Saudiarabien och Qatar (och förmodligen även Israel*) som ju båda är USA:s bundsförvanter och med USA:s goda minne ger IS stöd allt för att USA ska kunna fortsätta att verka i den muslimska regionen och destabilisera den.

     *Att Israel säkert är med på ett hörn förklarar varför IS aldrig attackerar Israel.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Att det en gång utropades en egen stat, Israel, var grunden för all destabilisering i hela mellanösternregionen.

      Huruvida USA och Israel skulle stötta IS tål att tänka på. Vill inte bara haspla ur mej ett ”javisst”.

      Kram
      Kao

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s