Tiggeriförbud


Förbjud för fan!

 

Förbjud fattigdom, men inte tiggeri

Förbjuder man fattigdom behövs inget tiggeri. Men krav på förbud att tigga kommer från högerhåll och endast därifrån. Ju längre åt höger dess ihärdigare är kraven på förbud. Från vänster kommer krav på mindre klyftor i samhället.

Tiggeriförbud

Stort tack till Nils Gunver som skrivit texten i bilden ovan!

Annonser

8 thoughts on “Tiggeriförbud

 1. Det är ju för väl att det finns folk kvar, som minns.
  Min pappa och hans familj var mycket fattiga när han var barn. Så han har ju berättat… och det har varit till stor nytta för mej att känna till detta. Det har delvis format mej till den jag är idag – och nu för jag detta vidare till min dotter.

  De snålaste personerna är de med mycket pengar. I allmänhet. Ibland drabbas de dock av en glimt skuld och skänker ett par hundralappar till välgörande ändamål.

  Kao

  Gilla

  • Ja, profitörer och besuttna renar sitt dåliga samvete med ynklig välgörenhet, men viljan att ändra förhållandet som skapar rika och fattiga lyser helt med sin frånvaro och människor med vilja till varaktig förändring kallas kommunistdjävlar och ska förgöras.
   Det är borgerligheten!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

      • Klart du ska se!

       Oliver Stone fick besöka vilken plats som helst i Kuba utan att ett besök skulle behöva förberedas. Detta för att Castro ville visa att han inte hade något att dölja. Och vart han än kom såg han glada och välmående människor, men inga trashankar och fattiga tiggare. I övriga Latinamerika, hade de sistnämnda inte gått att dölja, ignorera eller missa. Och både i USA och Kanada hade fattiga människor varit mer än enkelt att hitta.

       Alla tycks vara glada i Fidel och det märks tydligt på universitetet som de besöker. Där finns studenter från många olika länder. Till och med en från USA finns med i reportaget. De betalar en engångsavgift när de anmäler sig till universitetet men sen är allt gratis! Var i världen finns det något liknande?

       Och intressantast av allt är när Fidel talar om valen i Kuba. Det finns ingen stans en större direktdemokrati. Ändå har man bara ett parti. Eller kanske det är just därför man har detta unika demokratiska system. Hade man flera partier att välja på så hade borgarklassen fått inflytande och skapat sig utsugningsmöjligheter till förfång för välstånd och jämlikhet.

       Just enpartisystemet skjuter borgarklassen in sig på och kallar Kuba diktatur. Klart de gör. De kan ju inte leva på andra i ett land som Kuba.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

       • Håller på att kolla, men en paus just nu. Har kommit drygt halvvägs. Jag fattar en hel del i frågan och kan även mycket av historien härvidlag. Inte minst det jag kunde innan – och det jag fick veta när jag träffade folk på Cuba. Det skulle du också behöva göra 😉

        Kao

        Kao

        Gilla

        • På 60-talet fanns en organisation i Vänersborg som kallade sig PAX. Jag var på ett möte de hade och där hade de en föreläsning av en kille som hade åkte med en grupp till Kuba. De skulle jobba som volontärer.
         När de skulle resa iväg med planet var de tvungna att defilera förbi en grupp SÄPO-gubbar som fotograferade dem för sitt register. Då de upptäckte det så började alla att grimasera så de inte skulle bli så lättidentifierbara på bilderna. Då tog SÄPO upp filmkameror och filmade istället.
         Redan då stod SÄPO på ”rätt” sida i klasskampen. Men vem hade väntat annat. Ställer man sig på de förtrycktas sida är man ju suspekt i borgarklassens så kallade ”demokratiska” värld. Och den får ju inte ifrågasättas och absolut inte kalla vid sitt rätta namn; DIKTATUR!

         https://seeaqhan.files.wordpress.com/2015/02/democracia.jpg?w=584&h=1022

         https://seeaqhan.files.wordpress.com/2015/02/fidel-castro.jpg?w=584&h=329

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s