Meddelande från Nätverket Resurs


Det här kom i min mailbox

 

Jag sprider det gärna vidare.

”Kära Resurs-vänner!

Jag vet att många av er lever i en svår och orolig tid med kamp mot sjukdom, myndigheter och fattigdom. Jag vet också att ni i den här gruppen besitter ovärderliga kunskaper och dyrköpta erfarenheter av vad människor behöver för att tillfriskna och/eller leva ett värdigt liv trots sjukdom och funktionshinder. Jag hoppas att Nätverket Resurs kan fortsätta att vara en samlingspunkt och stöd för sjuka och drabbade från landets alla hörn. Vid sidan av Nätverket Resurs är nu ambitionen att så ett frö för fortsatt samverkan för ett bättre samhälle genom Resurs lillasyster..NeuroResurs.

I NeuroResurs vill vi betona att människor är neurologiskt/ neuropsykiatriskt olika (ibland beroende på neuropsykiatriska funktionshinder, ibland till följd av utmattningssyndrom eller andra sjukdommar eller erfarenheter), att vi upplever världen olika och har olika styrkor och svagheter. Det som är lätt för någon är omöjligt för någon annan. Det som stimulerar den ena förlamar den andre. Det som är synligt för en person är dolt för någon annan.

Vad behövs för att dessa olika perspektiv på världen ska berika samhället? Kan vi lära oss att bättre dela med oss av våra olikheter och bemöta varandra med omtanke och nyfikenhet utan att döma? Hur kan vi lyfta fram de faktorer som är viktiga för att vi ska fungerar så bra som möjligt? Om du vill vara med att fundera på dessa saker är du hjärtligt välkommen till NeuroResurs. (Än så länge bedrivs NeuroResurs verksamhet uteslutande på facebook, men i framtiden hoppas jag att det ska bli mycket mer än så)

Förra veckan presenterade den parlamentariska Socialförsäkringsutredningen sin rapport om sjukförsäkringen, arbetsskadeförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen. I den 1200 sidor långa rapporten, föreslås bland annat ett borttagande av den ”bortre parentesen” i sjukförsäkringen vilket ju varit ett av Resurs målsättningar.

Dock har det dock inte framkommit några konkreta förslag på när detta ska ske.

Ser fram emot den dag då vi får en Socialförsäkringsutredning som tar avstapp i den kunskap vi besitter om vad som bidrar till hälsa, kreativitet och samverkan.

Den som vill läsa mer om utredningen hittar den här: http://www.regeringen.se/sb/d/19797/a/254884.

Bästa hälsningar,

Jenny Fjell

Nätverket Resurs, Respekt för sjuka och utsattas rätt i samhället

http://resurs.ning.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s