Än lever folk under Alliansens ok


Två mils promenad

 

annars inga pengar

Läs insändaren på Arbetarbladet.

Gå till praktikJag drar mig inte för att kalla detta för ren djävla utpressningsfascism som skapades av Alliansens partier när de satt i regeringen. De här aktiviteterna som folk tvingas till är ofta helt meningslösa. Det sägs att det ska ge jobb, men nästan ingen får något. Det finns ju inga! Man stjäl folks tid till ingen nytta!

Frågan är hur länge det ska dröja att ändra på regelverket.

 

6 tankar om “Än lever folk under Alliansens ok

 1. Ett fullständigt vansinne. Oförskämt! Självklart ska den arbetslöse få pengar till busskort! De som har bestämt såna korkade regler kan ju själva gå 2 mil/dag till och 2 mil/dag hem igen. Motion? Ja, men hur ska man ens orka arbeta efter en sån promenad utan att vila en timme efteråt?

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Javisst borde de få gå flera mil om dagen.
   Men det allra värsta är ändå att den här sysselsättningen inte leder till något. Det är som att Alliansen menade att har man inget jobb så ska man gå på dagis istället för att så gott man kan, med hänsyn till en skral ekonomisk ersättning som arbetslös, få ta vara på sin ofrivilliga lediga tid.
   SKROTA ALLTSÅ FAS 3!
   Inför 6-timmars arbetsdag med bibehållen lön och se över övertidslagstiftningen. Därmed kommer fler ut på arbetsmarknaden och dessutom blir de ju piggare både på jobbet och på fritiden.
   På Svartedalens äldrecentrum (http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2466250-svartedalen-forst-med-sex-timmars-arbetsdag) i Göteborg har man i ett tvåårsförsök infört 6-timmarsdag och alla är nöjda och personalen får dessutom faktiskt mera tid för de äldre. Men det har stött på hård kritik från högerpartiernas sida. Så där ser man än en gång att arbetarfientligheten är starkt förankrad i högerpartierna.

   Saxar ur GP:
   ”Det är ett populistiskt förslag, säger kommunalrådet Helene Odenjung (FP) till Västnytt. Dessutom är det ekonomiskt slöseri.
   Hon anser att sextimmarsdagen dessutom är ett hot mot jämställdheten

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Vem bryr sej om vad ett FP-kommunalråd tycker??? Inte jag, i.a.f.
    6 timmars arbetsdag med bibehållen lön skulle i början kosta massor, men sen skulle det plana ut. Människor skulle må bättre, det är ju bevisat. Just som du skriver, Barnen skulle må bättre. Stressrelaterade moves skulle sjunka. Flera skulle få arbete. Detta har (V) propagerat för under årtionden. Men Högern håller givetvis inte med. De vill att folket ska dväljas…det gynnar dem själva.

    Ett folk som mår bra och har tid skulle också ha tid för reflektioner på alla plan och därmed förstå politiken bättre. Samhället skulle alltså bli farligt för kapitalisterna. Detta är lösa tankar som dök upp just nu. Kan inte spontant vara så klok som du är, men det är inte heller mitt mål. Men det är kul att vi tänker lika.

    😉

    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s