Matar fåglar och får gåvor från dem!


Underskatta inte djuren

 

De kan mycket som inte alla människor kan

Natursidan

”De två senaste åren matar Gabi och hennes mamma fåglarna i trädgården dagligen. Det bjuds på nytt vatten i fågelbadet, jordnötter på en plattform och hundmat på marken. Det var på plattformen som kråkorna började lägga presenter efter att de tömt den på jordnötter. // I en ask förvarar Gabi sakerna som hon fått från kråkorna i trädgården. Försedda med datumlappar ligger där bland annat en trasig glödlampa, en glasbit, en knapp och en liten sten. Gabis favoritföremål som hon fått är ett pärlfärgat hjärta.” Läs mer på Natursidan.

Jag tycker det är fantastiskt. Det är tacksamhet. Vad annars kan det vara? Kråkor är ju intelligenta fåglar. Nu visar det sig att de även har förmåga att så att ge något tillbaka som tack!

 

Jag reflekterar lite kring människan

Ja, i första hand hur borgarklassens människor är funtade. Och jag tänker på hur det gestaltar sig när borgarklassens främsta politiker styr. Alltså när vi hade Alliansen. Då var det borgarklassens politik och intressen som skulle gynnas. Och det blev så. På bekostnad av av det vanliga folket, arbetarklassen. Det var den omvända Robin-Hood-politiken som gällde. Ta från de mindre bemedlade och ge till de rika. Och hur mycket de än fick blev de aldrig nöjda och aldrig att det var tal om att ge något tillbaka.

Borgarklassen har mycket att lära av våra djur!

Tänk till exempel på när borgarklassen inte ville betala fastighetsskatt. Det blev mindre utgifter för dem och mindre inkomster till statskassan. Här kunde de ju bjudit tillbaka genom att låta slopa ränteavdraget för alla lånen de har. Men icke så, ty ”mer ska mer ha” och nöjd blir man aldrig i dessa förmögna kretsar. Så nu bjuder vi alla de belånade på en summa så nätt, 30 miljarder närmare bestämt. Och 85% av dessa miljarder hamnar hos de redan rika. De sämst ställda får inte en krona. De har ju inte beviljats några lån. De äger inga villor eller bostadsrätter.

Räntesubventioner 1

Räntesubventioner 2

Borgarklassen lever på bidrag, men ger inget tillbaka. Reses sådana krav blir det ett fasligt ramaskri.

De kan låta som en flock kråkor.

Men kråkor säger inte ”Ge mig mera! Ge mig ännu mera! Ge mig allt du har!”

Matar du kråkor blir de tacksamma. Matar du borgarklassen blir den bara ännu sniknare!

16 tankar om “Matar fåglar och får gåvor från dem!

 1. Vet inte varför, men så fort jag ska se en youtubevideo så står det bara och snurrar. Oftast är det så. Inte ens en hel minut får jag se. Avbrott stup i ett.

  Vad är felet?

  Kao

  Gilla

  • Svaret är enkelt. Du har för långsam Internetuppkoppling. Sen beror det lite på hur många som är ute på siten samtidigt. Så det kan variera något.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

    • Men snälla, detta har inte med datorn att göra. Det är ditt abonnemang på Internet det handlar om. Alltså vad din Internetleverantör ger dig i hastighet och det beror på vad du betalar för.
     Kör Bredbandskollen (http://www.bredbandskollen.se/) och se vilken hastighet du har. Om du dessutom vet vad du betalar för så kan du få ett betyg på det.

     Gå in på Pricerunner (http://abonnemang.pricerunner.se/pr/bredband/jamfor.php) och jämför de olika leverantörernas priser.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Har redan pratat med dem. Jag har telefon, bredband och tv på ComHem. Det blev för dyrt: ca 650kr/månad. Efter att jag hade pratat med dem i ca 10 minuter fick jag ner priset till 350kr/mån. för allt.
      Tydligen fick jag även lite mer hastighet. I övrigt funkar datorn bättre nu. Och jag är glad för det, hehe.

      Kram
      Kao

      Gilla

       • Tack.
        De pengarna kommer väl till pass till annat jag vill göra för dem – utan att betala överpriser till ComHem. (Jag hotade att lämna dem med hela paketet och då blev det bättre. Grannen gjorde samma sak och fick ner priset).

        Att snacka sönder såna som ComHem och myndigheter är min specialitet 😀 och jag har även lärt min dotter att göra detsamma. Hon har redan från 10-årsåldern prutat bättre än jag, då vi varit i Asien och Afrika och velat köpa något.

        Haha!

        Kao

        Gilla

 2. Underbart med gåvorna!

  Kråkfåglar är intelligenta varelser. Skatan är min favoritfågel. Det bor ett par skatpar här utanför mitt hus. Jag kan sitta länge och bara titta på dem. De verkar ha ett rikt socialt liv. Den gamla huskatten som bor på bottenvåningen blir emellanåt svårt terroriserad av skatorna och då vill hon bli insläppt i porten. Vill skatorna bara skoja, tro? Ibland tror jag de har humor.
  ——
  Förra sommaren var det ett måspar som lade ägg i en buske på bakgården. De attackerade människor som skulle in i portarna och satt på en lyktstolpe och skränade hela dagarna. Det var INTE kul. Måsar tillhör inte mina favoriter.

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s