Nytt betalsystem?


Dollar

 

en härskarvaluta som kanske överges

Tanken är intressant. Bloggen ”Ett nytt penningsystem” tar upp frågan om Kina håller på att skapa ett nytt internationellt betalsystem istället för dollarn.

Bloggen skriver bland annat: ”Kanske kan man se Kinas ‘Asian Infrastructure Inverstment Bank’ (AIIB) som som ett försök att skapa ett system såsom Keynes Bancors? Allt fler länder vill ansluta sig till AIIB (Storbritannien, Tyskland, Frankrike etc och Sverige med). Allt fler länder inser att USA:s dollarhegemoni  är på vippen att falla och inget land vill ha ett till dollarkrig (denna gång troligen med kärnvapen). // Frågan är om Kineserna eller resten av världen är intresserade av IMF längre –  USA:s högra hand tillsammans med världsbanken håller på att tappa greppet totalt verkar det som. Och USA:s parasitelit verkar inte heller få igång fler ‘revolutioner’ och krig.” Läs alltsammans + kommentarer här.

Om så skulle ske skulle vi få en helt ny världsordning, om jag förstår det rätt. Men innan dess gissar jag att vi nog får ett nytt storkrig.

ParasitstoppLäs gärna Ghost inlägg också.

 

5 tankar om “Nytt betalsystem?

  1. Jag hoppas att Kina lyckas fixa ett annat ekonomiskt förslag – så att vi slipper att hela tiden mätas med den jävla Dollarn.

    Island och Grekland har också tröttnat på nuvarande ekonomiska system och jobbar på nya lösningar. Heder åt dem!

    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s