9 tankar om “Varför kommer inte tåget?

 1. 😀
  Ju flera kockar, desto sämre soppa…
  ——
  Där jag bodde tidigare var det ständigt vägarbeten på exakt samma ställe. Ett företag kom för att installera t.ex fiberoptik. De grävde upp ett stort hål i gatan, jobbade i hålet flera veckor. Men ibland stod det bara tomt. Ingen var där. Sen fylldes det igen och asfalterades. Ett par dagar senare kom ett annat företag och grävde upp allt igen. De skulle mixtra med någon annan kabel. Eller rör. Tre veckor igen, sen fylldes hålet återigen. Asfalterades. Sen kunde det dröja några dagar och då kom företag nummer tre, och allt började om från början. Så här höll det på i flera år. Att samköra vägarbetet var tydligen inte att tänka på…..

  Detta är bara ETT av alla liknande exempel på taskig koordination och kommunikation på min gamla gata. Alla gjorde sitt, men ingen samarbetade.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Ja, det är inte bara irriterande utan också ett väldigt resursslöseri. Jag minns en artikel i AFTONBLADET på sextiotalet som handlade om samma sak. De hade en bild där två grävskopor grävde. En i var ände på bilden. Den ena fyllde igen en grop och den andra grävde upp samma grop. Det ena arbetet handlade om en kabel och det andra arbetet handlade om ett rör.
   Om jag minns rätt så löd rubriken: ”Den ena handen vet inte vad den andra gör.”

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s