Motionera med Västtrafik för 26 kr


Lös en enkelbiljett

 

och promenera i arton minuter enligt kollektivtrafikens stående erbjudande

Jag upptäckte denna förnämliga service när jag och en kompis skulle ut till en av Europas allra största fritidsbåtshamnar, Björlanda Kile. Utombordaren på i och för sig futtiga fem hästar och bensindunkarna var knappast att tänka på nu när bilen hade gått sönder. Men tre otympliga segelsäckar, två sovsäckar och lite annat smått och gott till hans båt skulle vi väl kunna orka med. Det är ju dags för sjösättning i veckan, så en hel del ska ju ut.

Nu när bilen alltså var sönder så sa jag helt käckt ”Då får vi ta bussen då!”. Och så kollade jag hur den gick. Det var ingen höjdare!

Om en promenad på en komma sex kilometer med full packning inte känns allt för tung så går det väl an. Annars får man nöja sig med att komma fram tidigast 14:10 när halva dagen har gått, oavsett hur tidig man än startar. Det gäller veckans alla dagar.

Vad säger Västtrafik?

Men för att göra Västtrafik rättvisa kan jag ju tillägga att i denna enligt Västtrafik beräknade promenaden på 18 minuter (vila oräknad) ingår buss från valfri hållplats inom Göteborg och fram till Skra Bro där man utan extra kostnad kan påbörja sin promenad. Helt utan service är deras utbud således inte! Tack Västtrafik, men det får bli taxi!

Västtrafik

12 tankar om “Motionera med Västtrafik för 26 kr

Lämna en kommentar