Bildkavalkad


Första maj 2015

Göteborg, Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet

Det senare är kanske mest känt som ”r-arna”.

Första maj 2015 - V

En av Vänsterpartiets paroller löd ”Mindre prat – mer hockey!” Det säger väl allt!

1 maj 2015 SKP 1

Fullt så flummiga paroller sågs inte i ”R-arnas” tåg Röd front, arrangerat av partiet som i dag heter Kommunistiska Partiet.

1 maj 2015 SKP 2

Uppslutningen var imponerande, men tyvärr inte lika imponerande som den Vänsterpartiet kunde stoltsera med. Dock förvånar det ju inte eftersom det krävs en helt annan politisk medvetenhet att ansluta sig till KP:s* tåg (*notera mitt fel och läs Daniels rättande kommentar!).

1 maj 2015 SKP 3Men även KP har tappat glöden och medvetenheten. Bland annat skanderade man i talkören om mer lön för kvinnor och sex timmars arbetsdag för att dela på jobben. Nog låter det bra, men det är ju krav som ryms inom ett kapitalistiskt system. Och varje kommunistiskt parti med självaktning bör bortse från sådana krav då det enda rätta kravet är att krossa kapitalismen. Först då kan jämlikhet och demokrati uppnås.

Jo, jag står till vänster om alla partier vi har i landet, både de som finns representerade i riksdagen och de som inte finns representerade. Ibland känner jag det som att jag är den ende sanna kommunisten i det här landet.

5 tankar om “Bildkavalkad

 1. SKP och Kommunistiska Partiet är inte samma parti. Kommunistiska Partiet hette tidigare KPML(r) och det är också detta Kommunistiska Partiet som du har fotograferat, inte SKP.

  Gilla

  • Tack Daniel. Att det var KPML(r) tidigare vet jag, liksom att SKP är föregångaren till V, men om jag inte minns fel så tog väl APK över det namnet när det blev ledigt. Nu hade jag fattat det som att namnet var ledigt igen och tagits över av ”errarna”.

   SKP är ett ärevördigt namn om man blundar för alla decennier som gått sedan det blev revisionistiskt. Så för mig kändes det ganska självklart, men alltså fel, att skriva SKP.

   Tack igen för rättelsen!

   Kamp!
   /Skvitt

   Gilla

 2. Fantastiska bilder och många sanningar och några skämt. Man måste ju också kunna skämta, gärna om sej själva. Annars blir man tagen som en jävla torrboll och får inga (nya) anhängare.

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s