Väck med den svage


Väck med de olika!

 

Vem och vilka kommer man osökt att tänka på?

Jag vet flera. I första hand kommer jag att tänka på Adolf Hitler och nazismen.

Väck med de halta, de lytta, de efterblivna och de psykiskt sjuka. Och väck med alla som inte är av rätt börd, alltså av rätt ”ras” och inte har rätt religion eller rätt partifärg. Väck med judar och kommunister. Väck med Jehovas vittnen och väck med anarkister.

Det var då det. Och i dag går tonerna igen. Främst tänker man kanske på Sverigedemokraterna för de är mest högröstade. Tyvärr har vi även ”rättänkande” nazister i vårt land, trots att vi har ett facit att falla tillbaka på, som visar vart intolerans kan bära hän. Men vi har också sådana som ses som mer normala partier som i viss mån har anammat idéer av värsta sort från förr. Eller snarare har det legat och grott under ytan hela tiden, föraktet för de mindre framgångsrika. Föraktet för allt från vanligt folk som arbetar och sliter och säljer sin arbetskraft istället för att sko sig på just dessa.

Det är hos borgarklassen man finner de som hyser detta förakt för lönearbetaren, den som skapar borgarklassens vinster och rikedom. Och det är hos borgarklassen de finns som föraktar så kallade marginaliserade och även högst vanliga människor som inte är som just dessa borgare och kapitalister, de som inte är ”fina” nog och varken har ”fina” anor eller gott om pengar. Det är bara att glida in på en krog i Sandhamn eller Marstrand under seglarsäsong, hel och ren men utan att ha de senaste märkeskläderna, och se deras blickar som säger ”har katten släpat hit dig?” Föraktet står skrivet i deras ansikten och det luktar fascism därför att fascismen är borgerlig.

Fascismen är borgerlig

I denna anda skriver Tomas Tobé (M) och Beatrice Ask (M) på DN Debatt att ”Moderaterna vill inte förbjuda enskilda människor att tigga, men vi kan heller inte acceptera ett omfattande och organiserat tiggeri i hela landet. Därför kommer vi inför Moderaternas partistämma i höst föreslå att organiserande av tiggeri ska kriminaliseras.”

Tomas Tobé och Beatrice Ask är durkdrivna politiker som vet att linda in det hjärtlösa budskapet i velourfraser och en snygg inledning. Alltså lyder den som följer: ”De senaste åren har det blivit allt vanligare med människor från EU-länder, i synnerhet Rumänien och Bulgarien, som tigger runtom i Sverige. Det är en beklaglig och oroväckande utveckling som ofta innebär svåra förhållanden för de människor som det handlar om. Skälen till att många söker sig till Sverige varierar, men för de flesta handlar det om utsatthet och svår fattigdom. Grundproblemen finns i hemländerna där diskriminering är vanligt förekommande. Lösningen på problemen är dock inte att stå passiva inför ett ökat tiggeri på Sveriges gator. Tvärtom riskerar det att låsa fast människor i utanförskap.”

Det är sannerligen inte svårt att hålla med i detta. Men de säger det bara för att vi ska svälja resten. Det är lömskt. Och det säger ingenting om borgarklassens främsta vapendragare, Moderaterna, och deras syn på fattigdom. I själva verket avslöjar ju deras politik under mer än hundra år att de är för att all rikedom förs över från arbetarklass till den parasiterande borgarklassen. Och det skapar fattigdom, vilket de varken bekymrar sig över eller vill ändra på. Och nu stör man sig på att vi har fått in romska tiggare som inget annat val har än att tigga av oss andra. Man kallar det organiserat och man vill förbjuda det.

M tiggeri

Det är svepskäl. Det finns ju en uppsjö av organiserat tiggeri som de inte någonsin har ifrågasatt. Tiggeri till välgörenhet av olika slag, Cancerfonden, Röda Korset, Lutherhjälpen, Frälsningsarmén osv, och osv.

Men romska tiggare, nej fy så hemskt och särskilt om de organiserar sig. Men oavsett om de organiserar sig eller inte (se nedan!) så vill inte borgarklassen se dem på våra gator. Några konkreta förslag för att förbättra situationen för dem har de inte. Däremot att göra deras situation än värre. Så tänker man från Moderat håll, från Sverigedemokratiskt håll och från rasistiskt, fascistiskt och nazistiskt håll. Fascismen är som sagt borgerlig.

Propaganda - org tiggeri

 

Organiserat tiggeri, ett osant påstående om romerna som tigger!

”Att människorna som kommer till Sverige för att tigga skulle vara organiserade och tjäna pengar åt någon annan är en bild som ständigt målas upp.

Men Mats Karlsson, operativ chef för Malmö-polisen, säger att det inte finns någon grund för det påståendet. // … ‘och jag hade känt till det om det varit så.’ // ‘… en fördom. Och som alla fördomar så är de grova förenklingar, …

När Kvällsposten intervjuat ett tjugotal människor som bor i ett tältläger i centrala Malmö har samtliga starkt förnekat att de ger bort pengar till någon annan. ‘Var och en jobbar för sin familj, varför skulle man jobba för någon annan? Vi har det jättesvårt.’ // 24-åriga Gina har varit i Sverige i tre månader. ‘Jag förstår att vissa tror att det är organiserat om de ser en kvinna som ger bort sina pengar till en man, men de misstolkar. Oftast är det då kvinnans make, som tigger någon annanstans, och som frågar hur det går och kanske får lite pengar för att gå och köpa bröd, säger hon och tillägger bestämt.  Det finns ingen boss! Vi har några vänner eller familj som vi försöker ta hand om, men ingen här har någon boss.’

Stadsmissionen är den frivilligorganisation som arbetar närmast med EU-migranterna. Therese Wihlborg är socialchef på Stadsmissionen i Skåne, och inte heller hon har sett någonting som tyder på kriminell aktivitet. ‘Det är ingenting som har framkommit och människorna vi pratar med har ställt sig väldigt frågande till det. Klart att de organiserar sig för att hitta ställen som är bra och att de samarbetar med varandra. Det är ju ett sätt att överleva, men det är inte samma sak som att det är illegalt organiserat eller att det skulle bedrivas av någon människohandlare. Långt i från’, säger Therese Wihlborg.” /Kvällsposten

Organiserat tiggeri, ett osant påstående om romerna som tigger! Men det bekymrar inte Tomas Tobé och Beatrice Ask. Istället sällar de sig till Sverigedemokrater, rasister, fascister och nazister som ivrigt odlar och sprider fördomar och rena lögner. Tyvärr går det hem bland väldigt många och det avspeglar sig i siffrorna som ses i bilden ovan.

Mytomanen

En arbetskamrat berättade att han hade sett en rom räkna pengar. ”Det var minst trettiotusen och när han såg att jag såg det så stoppade han genast pengarna i fickan!” Jo, jo. Sådana påståenden florerar. Men ljög arbetskamraten?

Jag undrar bara, därför att jag faktiskt tänker efter, hur min arbetskamrat kunde se att det handlade om trettio tusen kronor. Beloppet fick han ju knappast kontrollera! Det var en uppskattning av det han tyckte sig se och färgat av hans fantasi och av hans egna fördomar och var säkert i själva verket ett avsevärt lägre belopp. Därtill borde han ha funderat över om denne romske tiggare förvaltade pengarna för hela familjen, samt under hur lång tid beloppet hade samlats in, samt dessutom genast insett att tiggaren knappast hade något bankkonto att sätta in pengarna på.

Det är lätt att dra felaktiga slutsatser och förarga sig utifrån dem. Till exempel att romerna har sprillans nya mobiler. Hur vet man att de inte är begagnade? Och hur ska de kunna hålla kontakten med varandra när de inte har ett hem, ett fast uttag i väggen för en fast telefoni?

Det är lätt att förarga sig när man inte tänker längre än näsan räcker, och när man själv tycker sig ha det knapert och därmed känner avundsjuka till och med mot sämre lottade. Mitt råd till dessa tanklösa personer är, att om de tror det är som att skära guld med täljkniv, då kan de ju börja tigga själva!

Men vad driver moderater som Tomas Tobé och Beatrice Ask att skriva på DN Debatt och förmodligen medvetet sprida lögner om organiserat tiggeri?

Jag tror de oroar sig för att romer skrämmer bort kunder från butikerna, eller får dem mindre konsumtionsbenägna när de ser nöden i vitögat.

Tiggare-dela länken

Är det något som moderater vurmar för så är det företagare och andra kapitalister, men sannerligen inte vanligt folk och än mindre de sämst ställda.

 

Nu är tiggarna här.

De kommer hit därför att de trots det uppenbara armodet de lever under här ändå klarar sig bättre här än i Rumänien och Ungern. Istället för att lägga lök på laxen på dessa människors situation borde de ställa krav på deras hemländer och kräva krafttag från dessa länder om de ska få vara kvar i EU. Den första åtgärden borde självklart vara att stoppa korruptionen som innebär att EU:s till romer öronmärkta bidrag kommer romerna till del istället för att hamna i fickorna på politiker och tjänstemän i dessa länder varifrån romerna flyr.

Det andra vore konkreta åtgärder här i vårt land och visst är det genomförbart. Mitt allra enklaste tips är att låta dem för skälig lön städa våra skärgårdar från skräp som ändå måste tas om hand och utgör ett enormt miljöproblem. Sådant arbete kan till och med en analfabet utföra. Och sätt fart på bostadsbyggandet. Det krävs bara att man beskattar de rika och företagen så som man gjorde för ett antal decennier sedan. Men skatt är ju som bekant ett rött skynke för alla högerkrafter.

Väck med borgarklassen


 

M: Förbjud organisering av tiggeri / DN

”Vi föreslår att organiserande av tiggeri ska kriminaliseras”


 

Den romska historien

Vår romska historia

Romernas mörka historia i Sverige

Myndighetsåtgärder genom historien

Utställningen Förintelsen och romerna

Allvarliga övergrepp mot romer i Socialstyrelsens historia

Vitboken om romer förändrar svensk historia

De undflyende romerna

11 tankar om “Väck med den svage

  1. Pingback: Nu kommer kylan | eaqhan

  2. Pingback: Kapitalet + SD = sant | eaqhan

  3. Pingback: Håll Sverige rent | eaqhan

  4. Ful ryktesspridning om tiggeriet. Alltid någon som själv har det bra som uttrycker sej så. Bra av malmöpolisen och de andra att dementera. Om någon vet hur det ligger till så är det de.
    Men folk tror hellre på en spännande lögn än på en mindre spännande sanning.

    Jag tycker också att det är hemskt med tiggare i snart varje gathörn, men inte för att de är de som de är. Utan för att folk ö.h.t ska behöva tigga. Vänstern har bra förslag på vad man kan göra, men främst tycker jag att man inom EU ska pressa Rumänien, Bulgarien och delvis Ungern att de måste göra livet enklare för romerna där.

    Att en rom med guldkedja och hela tänder och med 30.000kr i fickan och bil skulle TIGGA är bara skitsnack av den strama lilla skitungen i uttalandet ovan. Han har ju mat och kläder och får gå i skolan, så han är väl den som borde klaga MINST. Jag säger som Portolanseglaren: ”Människan är ett fä”.

    Kram
    Kao

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar