Ett slag i huvudet med bibeln


Nollvision

 

är Ebba Busch Thors inställning i abortfrågan

Hon är alltså för att aborter förbjuds. Jag antar på synnerligen goda grunder att det är så kallade ”kristna värden” som hänvisar till.

Vi har en tydlig lagstiftning som inom vissa gränser tillåter aborter och den ska vi värna om. Förvisso vore det bra om det inte behövdes aborter. Men det finns tyvärr ibland goda grunder för att fatta ett beslut att genomföra en abort. Det kommer det alltid att göra. Och kan det inte göras legalt så görs det illegalt, varvid risken för att skador på kvinnan uppstår, eller att hon rent av avlider. En abort görs aldrig för nöjes skull, om nu någon trodde det. Det är alltid en påfrestning och en risk även om den är legal och ett sådant beslut är oftast den enda utvägen. Den utvägen ska beredas med största tänkbara trygghet för kvinnan.

Ebba Busch Thor + bibeln

Varghjärta slår Ebba Busch Thor i skallen med bibeln. Läs inlägget.

 

En tanke på “Ett slag i huvudet med bibeln

  1. Visst är det vidrigt med såna som ska bestämma över andras väl och ve. Vi har en abortlagstiftning vi ska värna om.

    Men jag tycker det är fel att hänvisa till texter som skrevs för tusentals år sen, som Varghjärta gör. Tror inte ens de kristna gör det när de diskuterar frågan. Det handlar däremot om en annan typ av moraluppfattning som även många icke-kristna har. Man sätter sej till doms över andras göranden och låtanden – och att vara konservativ är ju att vara bakåtsträvande.

    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar