Ett jobb åt Ramona


Ramona från Rumänien

 

Hon dök upp på trappen till ett kontor, kallt och snöigt

Hon satt där nere och frös och på kontoret kunde hon få ett lönearbete istället för att bara sitta med sin mugg och tigga. Det var så man tänkte på mäklarkontoret och Ramona ville gärna anta erbjudandet.

Jobb-rätt 2

”Ramona sade glatt ja, jättegärna, så vi ringde vår redovisningsbyrå för att fråga om det bara är att ta in en EU-migrant som timanställd. Redovisningsbyrån sade nej, att man måste ha skattekonto och legitimation … // Allt jag vill är att underlätta för Ramona att få arbeta hos oss enligt reglerna. Detta med EU-migranter är på högsta politikernivå och ändå funkar det inte. // Jag trodde vi hade öppna EU-gränser med fri arbetskraft. Hur jobbigt och svårt kan det vara? Är det en viljefråga eller kompetensbrist hos Skatteverket och är det så svårt att fixa? Se över regelverket så att det blir lättare att anställa EU-migranter. Låt mig anställa Ramona.” Mats Eklund, mäklare

Det här publicerades 14 maj 2015. Då hade det ett antal månader ännu inte löst sig med rättigheten att få försörja sig på det jobb hon erbjudits!. Hur ska det gå?

Gäller EU-reglerna för romer, eller gör de inte det? Det gäller ju för andra människor från EU-landet Rumänien. Men det finns kanske undantag för just romer?

Varför dröjer det? Jobbet är ju redan fixat. Fri rörlighet för EU-medborgare.

Jobb-rätt

 

3 tankar om “Ett jobb åt Ramona

  1. Pingback: Nu kommer kylan | eaqhan

  2. Vi låtsas vara så demokratiska och justa här i Sverige, men även under den tjusiga ytan döljer sej många småpåvar och rasister.

    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar