FAS 3 skapar arbetslöshet


Ett Moderat påhitt

 

FAS 3 skapade inga ny arbeten, bara fler arbetslösa

I en insändare i Arbetarbladet skriver ägaren till B rekond, ett företag som rekonditionerar bilar att han antagligen måste avskeda sina medarbetare eftersom han inte kan konkurrera med andra företag som låter FAS 3-gubbar utföra sysslorna. De kostar ju inget. Tvärt om får företagen 5000 per månad för att sysselsätta arbetslösa i FAS 3.

När Moderaterna hittade på detta moderna slaveri var ju avsikten inte att minska arbetslösheten, vilket de ju påstod. Men Moderaterna har ju alltid sålt in sin politik med lögner så det är inget att förvåna sig över.

FAS 3 effekten

”Jag är en företagare som har fyra anställda.

Av dessa fyra är alla anställda utan bidrag. Jag betalar skatt, sociala avgifter, moms med mera. Det jag bedriver är bilvård eller det man kallar rekond.Att utföra en helrekond tar cirka fem timmar beroende på bil. Jag är tvungen att hålla ett marknadsmässigt pris och ta från 2 000 till 3 000 kronor för det. Det är lön, sociala avgifter, hyra, medel och så vidare.

Hur i hela fridens namn kan en, förlåt flera nystartade, firmor erbjuda denna tjänst inklusive lackskydd för 900 kronor?

Detta är orimligt!

Arbetsförmedlingen, eller vem det nu är som bestämmer, slår undan benen för oss seriösa företagare.” Läs hela insändaren här.

FAS 3 är förtryck.

”Arbetsförmedlingen ägnar sig inte längre främst åt att förmedla jobb, utan har gått från att bedriva service till att kontrollera de arbetslösa. // Det är bara en väldigt dyr apparat för att se till att folk inte kommer undan.” Det säger Sociologen Roland Paulsen som har gjort en etnografisk fältstudie hos Arbetsförmedlingen. Han har också skrivit boken ”Vi bara lyder”. Läs mera om detta i Forskning och Framsteg nr 5/2015.”

AF Roland Paulsen avhandling

För att tala klarspråk, FAS 3 är slaveri och förtryck. Det gynnar inte på något sätt den arbetslöse. Det gynnar inte heller seriösa företagare utan endast de oseriösa och giriga företagarna på skattebetalarnas bekostnad.

Nu är det hög tid att den nya regeringen slopar detta slaveri och befriar de arbetslösa!

9 tankar om “FAS 3 skapar arbetslöshet

  1. Pingback: Löna sig att jobba – eaqhan

    • Många har skrivit om slaveriet. Man måste fortsätta att skriva om det eftersom det är kvar fortfarande. Den nya regeringen har lovat att ta bort det, men det kan inte ske på en gång. Vi får väl se hur det går.

      Det skrämmande är att det arbetarfientliga blå-bruna blocket tycks växa sig starkare igen. Vad tänker människorna med? Har arbetarklassen blivit masochistisk?

      /Skvitt

      Gilla

  2. Det är så vidrigt att man mår illa. Det var (är) mitt i prick på hur Alliansen såg på människor. Deras människosyn. Och nu vet man inte vad den nya mes-regeringen tänker göra åt saken. Kanske de låter slaveriet fortsätta?

    Kram
    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar