Pensionsnytt


Oförändrat

 

men man bluffar oss.

Pensionsnytt

”Christina Rogestam, ordförande i SPF Seniorerna, är inte lika nöjd som sin kollega på PRO.

– Huvudproblemet med pensionssystemet är att det är underfinansierat och inte levererar som utlovat, vilket Pensionsgruppens beslut inte löser, skriver hon i ett uttalande.

Enligt samma organisation har en pension som 2009 låg på 14 550 kronor i månaden i dag sjunkit till 14 300. Under samma period har en lön på 28 000 ökat till 32 000 kronor.

Att jubla över överenskommelsen är detsamma som att slå blå dunster i pensionärerna. Det blir inte mer pengar, det blir samma pengar.”

Läs Lena Mellins krönika.

 

46 tankar om “Pensionsnytt

 1. Pingback: Pensionsmyndigheten ljuger! – eaqhan

 2. Pingback: Den stora skandalen – eaqhan

 3. Pingback: Synpunkter på pensionerna – eaqhan

 4. Pingback: Något om pension – eaqhan

 5. Pingback: Ursäkta! – eaqhan

 6. Pingback: Värmen inte det värsta för de äldre – eaqhan

 7. Pingback: På vems uppdrag? – eaqhan

 8. Pingback: Vem stjäl premiepensionen? – eaqhan

 9. Pingback: De syns – eaqhan

 10. Pingback: Nu hade han ju chansen – eaqhan

 11. Pingback: Lev på 2000 spänn! – eaqhan

 12. Pingback: En pensionärs funderingar – eaqhan

 13. Pingback: Pensionärsliv – eaqhan

 14. Pingback: Arne Weise: ”Det är skamligt” Rasar mot låg pension – eaqhan

 15. Pingback: Inte ett knäpp från PRO – eaqhan

 16. Pingback: Dagens pensionssystem är ohållbart – eaqhan

 17. Pingback: Jag gick ur PRO – eaqhan

 18. Pingback: Pension – en svältens tillvaro – eaqhan

 19. Pingback: Sällan synlig – eaqhan

 20. Pingback: Falskt besked – Trädgårdsföreningen! – eaqhan

 21. Pingback: Pension = fattigdom – eaqhan

 22. Pingback: Fattigpensionären i Djursholmsvillan – eaqhan

 23. Pingback: Skvitt ser på bostadslån – eaqhan

 24. Pingback: Att vara pensionär idag – eaqhan

 25. Pingback: Skamlön – eaqhan

 26. Pingback: Det gynnar oss inte – eaqhan

 27. Pingback: Tände eld på sig – varför – eaqhan

 28. Pingback: Hundralappen och kontanter – eaqhan

 29. Pingback: Pensionssystemet – eaqhan

 30. Pingback: Insändare i pensionärstidning – eaqhan

 31. Pingback: PRO pseudokam – eaqhan

 32. Pingback: PRO erbjuder – eaqhan

 33. Pingback: Alla ser det – eaqhan

 34. Pingback: 50.000 kr / mån i pension – eaqhan

 35. Pingback: PRO-ordförande har ordet – eaqhan

 36. Pingback: Höjd a-kassa inte tillräcklig – eaqhan

 37. Pingback: AB skriver, men PRO:s tidning tiger – eaqhan

 38. Pingback: Svält förnöjd! – eaqhan

 39. Pingback: Ännu inget svar – eaqhan

 40. Pingback: ”Skvitt, du har ju skrivit om pension” |

 41. Pingback: LO larmar om usla pensioner | eaqhan

 42. Pingback: Enkätundersökning om PRO:s tidning | eaqhan

 43. Vem fan bryr sig om pensionen förutom pensionären. Det är självklart att det nuvarande pensionsystemet inte fungerar, det är inte ens tänkt att fungera.

  Det är omöjligt att ”spara” till pensionen, det är nämligen så att pensionen alltid kommer tas ur produktionskrafterna för tiden av pension, inte under tiden för arbete. Därför är det inte möjligt att spara till pensionen och ansträngningar för pensionen är helt meningslösa.

  Gilla

  • Alla som inte dör i förtid blir någon gång pensionär. Därmed ligger det i allas intresse att vi har ett pensionssystem som ger något att leva på. Och det är en politisk fråga.
   Om politikerna ville så skulle det bara vara att budgetera för en skälig pension åt alla, men de vill inte. Inte ens pensionärsorganisationerna står på pensionärerna sida. Mesta förrädare mot sina medlemmar är PRO. Det är sossestyrt, inte officiellt men i praktiken. Där sitter betonghäckarna.

   Att pensionerna är så låga som de faktiskt är beror på stöld ur kassan. Göran Perssons miljardstöld av pensionspengar, som han kallade ”tillfälligt lån” har aldrig betalats tillbaka. Men det är inte den enda stölden. Varje gång politikerna sänker ”arbetsgivaravgiften” stjäl de arbetarnas avstådda lön som bland annat ska gå till pensionerna!

   När de arbetarfientliga partierna S, Fp, C, och M gjorde upp om att skrota ATP-systemet var det just för att försämra pensionerna och så blev det ju. Man sa uttryckligen att man var tvungna att ta fram ett billigare pensionssystem eftersom det skulle komma att bli så många fler pensionärer på 2000-talet. Och det säger sig själv att om det blir billigare så blir det också mindre i potten för allt fler pensionärer att dela på. Alltså mindre i plånboken för varje pensionär. MEN MAN LJÖG också och sa att det inte skulle bli mindre pengar i pensionärernas plånböcker eftersom aktiekurserna skulle stiga och därmed pensionerna, vilket jag genomskådade redan första gången jag hörde det nämnas. Och det jag fattade, det fattade dessa politiker också!

   Men fanns det ett behov av att sänka pensionerna för att det blev fler pensionärer?
   NIX!
   Samtidigt som det blir fler pensionärer stiger ju produktiviteten och därmed utrymmet för pensioner. Men pensionärerna fick aldrig del av detta utrymme, så vart tog det vägen? JO, rakt ned i kapitalisternas fickor!

   Försämrade pensioner drabbar aldrig kapitalister. De lever av sitt kapital. Det kapitalet finns kvar oavsett om en kapitalist har fyllt 65 eller inte, såvida kapitalisten inte har gått i konkurs, vilket den ju kan göra oavsett ålder.

   Om det var någon tåga i pensionsorganisationerna så hade de höjt rösten, startat olika aktioner som till exempel massdemonstrationer och kanske ett pensionärsparti. Men vad gör de istället? Jo, de har gjort sig till propagandamaskiner för den politik som sänker levnadsstandarden för pensionärerna. Till exempel berömmer de det senaste utspelet. De säger att pensionärerna kommer att få det mycket bättre nästa år trots att det är bluff.

   Ur artikeln ovan: ”Genom att den nya bromsen i pensionssystemet införs från och med 2017 i stället för 2016 blir höjningen nästa år 4,7 procent.
   En pensionär med 12 000 kr i inkomstpension får 564 kronor mer, enligt TT som citerar nyhetsbrevet Pensionsnyheterna.

   ”Det här innebär att vi har fått politikerna att lyssna. Jag tycker det hade varit förfärligt om de hade gjort något sådant här nästa års, sade exempelvis PRO:s ordförande Curt Persson.”

   12000 kronor i månaden, det är en ganska normal pension idag för människor som har tjänat det dubbla när de arbetade. Det är skamligt! Och 564 kronor mer i månaden är ungefär vad levnadsomkostnaderna förväntas stiga. Och för äldre pensionärer är det inte ens det. Många av dem drabbas av sjukdomar som kräver dyra mediciner som de tidigare aldrig har behövt att ta och tandvårdskostnaderna stiger i takt med åldern om man har sina tänder i behåll. Därtill kommer äldreboendet som är mycket dyrare än boendet de hade tidigare.

   Så vad jublar förrädare Curt Persson för?
   Han skulle istället slå näven i bordet och säga att nu fan får det vara nog. Hosta upp pengarna så pensionärer kan leva anständigt!

   /Skvitt

   Gilla

   • Jo, pensionssparande är ju bara en enda stor bluff och ett rån av den arbetande massan till finanskapitalets fördel. De där oreanga kuverten går utan att öppnas direkt i det runda arkivet. Tron att man kan spara till pension är en bluff och dubbelbluffen är tron att du kan påverka resultatet på något som helst förutsägbart sätt.

    Gilla

    • Som tur är har jag sparat lite varje månad hela tiden jag har arbetat. De pengarna ska jag dryga ut pensionen med. Men de sämst ställda kanske aldrig får ett öre över från månad till månad. Och det är de som får den sämsta pensionen också.

     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s