GMO, Monsanto och demokrati


Inte farligt

 

men en del tycks tro det

Det är ingen fara att äta genmanipulerad mat. Antagligen är det heller ingen fara att gener från manipulerade grödor ska sprida sig och vålla någon katastrof. Men en del tycks tro det och kritiska synpunkter sprids på sociala medier.

Problemet är ett annat. För när en jordbrukare vill odla dessa grödor köper han patenterade grödor och han får inte spara frön till utsäde utan måste köpa nytt utsäde varje gång från företagen som har manipulerat fram grödorna. Det är illa. Jordbrukaren är helt i klorna på företagen.

Men det är inte det största problemet med grödor från till exempel Monsanto, världens näst största företag för genmanipulerade frön. Problemet är att företaget är totalt hänsynslöst och respekterar varken liv, hälsa eller demokrati.

Företaget gjorde sig känt som tillverkare av avlövningsgiftet Agent Orange. Det användes i astronomisk skala under Vietnamkriget för avlöva djungeln så att befrielsearmén FNL lättare skulle kunna upptäckas av amerikanska spanings- och bombflygplan. Användningen av Agent Orange av detta, som man påstod ofarliga gift, fick allvarliga konsekvenser. Wikipedia: ”… ökad frekvens av cancer, nervsjukdomar, magsjukdomar, hudsjukdomar och besvär från andningsorganen. De cancerformer som förekom oftare var strupcancer, akut leukemi, kronisk leukemi, Hodgkins lymfom och Non-Hodgkins lymfom, prostatacancer, lungcancer, mjukdelssarkom och levercancer.”

Johannes Carlsson skriver på Skiftet om detta, men också att ”Monsantoligger också bakom bekämpningsmedlet RoundUp som nu kan komma att förbjudas om företaget inte visat att det är harmlöst i slutet av 2015. … håller på att utrota monarkfjärilen”

”I en nyligen publicerad rapport visar på nya alarmerande siffror i antalet migrerande monarkfjärilar. På 20 år beräknas antalet ha minskat med hela 59 procent.” /Supermiljöbloggen.

Monarkfjäril

Och inte nog med det. 

Johannes Carlsson skriver att ”Monsanto gör så mycket mer än bara sälja frön och bekämpningsmedel till dessa grödor.”

Något av det han skriver är bland annat att

”Företaget hotar och censurerar media

har mycket pengar till lobbyism

stämde bland annat Monsanto delstaten

påverka TTIP och relaterade handelsavtal

Genom att få igenom ISDS hoppas Monsanto att kunna stämma alla stater i EU som kräver märkning av genmodifierade produkter.

Läs hela artikeln av Johannes Carlsson och klicka på hans länk där det går att skriva under för att stoppa Monsanto från att stämma Sverige i framtiden.

GMO+MonsantoMonsanto är diktatur, förtryck, miljöhot och fascism!

”Bönderna i Amerika besprutar sina genmodifierade grödor med ogräsbekämpningsmedlet Roundup. Just de grödan har tagits fram för att motstå giftet. Allt annat dör utom det genmodifierade sojabönan som vajar stolt i vinden. Det känns helt enkelt konstigt och onödigt med konstgjord genmajs och genraps. // 400 000 dödsfall och 500 000 barn födda med missbildningar. // PCB // … journalisterna hotats med sparken och försökts mutas med pengar när de ville berätta om företagets härjningar…” / Barometern

”På etiketten ser allt jättefint ut. Den nya ‘superbroccolin’ Beneforté är rik på C-vitamin och bidrar till och med till att minska din trötthet! Produkten har redan hyllats i svensk media, och för att du ska känna dig extra trygg har ICA klistrat på en svensk flagga.” / Vårt nya Sverige 

”Ett stort bolag håller gradvis på att ta över den globala livsmedelsförsörjningen, förgifta politiken och utgör alltmer ett hot mot människor runt hela jorden. Bolaget är Monsanto och deras framfart måste stoppas på något vis.  Monsanto skapade Agent Orange och DDT och har stora planer för sin plats på jorden. Så här fungerar det:” / Naturskyddsföreningen

”Monsantos 7 största synder” / Greenpeace

”USA:s president, Barack Obama, undertecknade nyligen ett lagförslag som författats av företaget Monsanto i syfte att tjäna tusentals miljoner dollar. Monsanto Protection Act, som förslaget heter, gör det möjligt att upphäva federala domstolars beslut när det gäller experimentell plantering av GMO-grödor i hela USA.” Läs mer.

 

4 tankar om “GMO, Monsanto och demokrati

  1. Det är omöjligt att få tag i obesprutad mat i dagens läge. Såvida man inte odlar den själv. Men då har man ju luftföroreningarna att tampas med.
    Folk blir allt sjukare och företagen tjänar alltmer pengar.

    Kao

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar