När vi övar med NATO


En tanke

 

Vi kanske borde tänka

Ja, hur ser hotet egentligen ut?

Jo, inte kommer det från USA, inte. Inte så länge vi lyder minsta vink. Men att lyda minsta vink kan vara farligt ifall det blir krig mellan USA och Ryssland. För den som ställer sig oreserverat på en parts sida är inte neutral hur mycket den än säger det. Och nu är det väl bara en tidsfråga innan vi slutar att ens hymla.

Jag stal, med tillåtelse, från Snorman ett helt inlägg. Det är ju så kort.

Iran-USA

Det hade ju varit bra om det istället hade stått Ryssland/Sovjetunionen i den vänstra spalten. Den hade då inte varit lika tom, men inte heller så välfylld som den högra. Kanske kan det vara något att tänka på.

Något mer att tänka på kan ju vara att den som i dag av USA betraktas som en vän kanske inte är det i morgon.

Gadaffi+Obama

Så kanske vi ska tänka ett litet extra steg. Kanske ska vi tänka på att vi utsätts alltid för propaganda. Det var inte bara Goebbels som hade propagandamaskineri. Propaganda är lika gammalt som det har funnits härskare i människans samhällen. Och det har alltid varit de mäktigaste som propagerat för sin sak, alltså att få bevara sin makt.

Så om vi vill tänka, då sak vi tänka efter vilka som har makten. Sen kan vi tolka våra nyheter bättre. För då ställer vi oss frågan till allt vi serveras: ”i vems intresse?”

I dag ska vi alltså lyda USA och vi ska tillåta NATO öva i Norrland och vi ska vara rädda för Ryssland och Putin. Men borde vi inte tänka ”varför?”

Exponera russifobin

Jag tror det kan vara klokt att besöka facebooksidan ovan. ”Man ska ju lyssna på båda sidor”, som det ju brukar heta, om man tänker efter. Och där kan man alltså diskutera och vädra sina synpunkter. Där finns både för och emot Ryssland.

OM facebooksidan: ”Vi bevakar det russofobiska medieklimatet och exponerar det till allmänheten.” Kanske man blir lite kloka av det. Framför allt är det ju värt att börja tänka lite kring alla propagandistiska antiryska uttalanden som presenteras och som vi alla har hört och läst, och kanske rent av påverkats av. Det är ju det som är meningen med propaganda, om man tänker efter.

 

10 tankar om “När vi övar med NATO

 1. Listan ovan. Jag tror nog att brist på exempel på överfall helt beror på oförmåga. Omgiven av mästarinnor på kampsport blir även typen Hagamannen ”snäll”. Och Polen 1980-81 får du nog ingen polack att acceptera. Där sprang folk omkring på gatorna och firade, när landet gick med i NATO. Det har jag egna ögonvittnen till. Iran 1953 och Vietnam är dock OK, och politiken mot Kina efter WWII var klart en yttring av inrikespolitiska, sociala och ekonomiska elakheter. En lista som godtar Kim Jong-uns världsbild bör du nog vara försiktig med, om du vill övertyga andra. Du riskerar så att säga ”skjuta dig i foten” i debatten. Kim är också en man utan riktig förmåga, men som gärna vill ha sådan, vilket bekymrar även Kina. Han är inte snäll på riktigt!

  Observera att sydstatsflaggan nu äntligen börjar åka ned! Det finns faktiskt lite positiva saker. Fast det går långsamt.

  Gilla

  • Nordkorea är ett kapitel för sig. Landet är oerhört slutet, men också oerhört isolerat och utsatt för massiv negativ propaganda. Nu ska du inte tro att jag försvarar landet. Men hur illa det verkligen är har jag ingen aning om. Men varför ska jag tro på allt skitsnack?
   Frågan är hur bra eller dåligt landet skulle vara om det tilläts normala mellanstatliga förbindelser? Jag tror det hade varit bra mycket bättre i så fall. Pengarna kunde säkert använts bättre och kommit folket till del istället för att gå till militären.

   Givetvis vet jag att landet styrs av en familjedynasti och det tar jag bestämt avstånd från och kan inte med bästa vilja i världen kalla det för ett kommunistiskt land, tyvärr.

   Mitt inlägg handlar om vem vi ska lita på. Jag litar hellre på Ryssland än på USA och NATO. Men jag är inte rädd för att USA ska invadera oss. Det behövs inte. Däremot skräms jag av USA:s aggressiva utrikespolitik som kan dra in oss i en konflikt med Ryssland och Ryssland måste ju försvara oss. I värsta fall kan det drabba oss, men alltså inte på grund av rysk aggression mot oss.

   /Skvitt

   Gilla

   • Jag vill nog hellre tala om de personer, grupper och krafter inom ett land, som är elaka. Säga att Ryssland, Amerika eller Jorden är si och så blir gärna fel. Och ryssarna, amerikanerna och de brunhåriga kan ju vara hur som helst, änglar eller fascister. Akta sig, så det inte blir en bedömning på etnisk bas.

    Gilla

    • Jag gör en politisk bedömning, inte något annat!

     Jag är inte stormförtjust i Ryssland men väldigt kritisk mot USA. Jag har inget emot amerikaner trots att de är obildade så det står härliga till. Jag har haft det tvivelaktiga nöjet att tala med en del ”välutbildade”. Så djävla okunniga! Och de saknar kultur, till skillnad från ryssar.
     Den skillnaden beror främst på kapitalismens fördummande inverkan, vilken ännu inte haft lika lång tid på sig att verka i Ryssland.

     Sovjetunionen satsade på kultur. Det lever de ännu på.

     USA satsar på kommersialism.
     https://www.youtube.com/user/McDonaldsUS

     I det mörkaste Afrika och inne i Amazonas djungler (till och med bland urinvånare i Nya Guinea!) vet människorna mycket mera om omvärlden än man vet i USA. Visst fan skrämmer det!

     https://seeaqhan.files.wordpress.com/2015/07/amerikaner.jpg?w=584&h=328

     Se videon: https://www.youtube.com/watch?v=Cey35bBWXls

     /Skvitt

     Gilla

     • Jag har talat med invandrare med erfarenhet av svensk (blondin?), som trott Budapest är något man köper på konditori. De brutala amerikanarna ställer ut sina fån till hån. Men du har nog rätt i att de har många.

      Skolsystemet fick ju skulden för att Sputnik kom först. Men de där ungarna kunde ju. Förmodligen från en bra skola. Roligt hade de i alla fall åt henne.

      Är jag kanske elak, som kallar offer för ett uselt skolsystem för fån? Vårt eget har nu ett tag presterat ganska så bedrövligt.

      Gilla

 2. Listan här ovan med USA:s krig och interventioner säger ju allt. Man kallar Iran för en av ”ondskans axelmakter”, men de har inte startat krig på över 100 år. Uttrycket säger mer om dem som myntat det än om vilka som är just ondskans axelmakter…Att skylla sina egna tillkortakommanden på andra är ett uråldrigt knep för att förvilla. Ja, propaganda alltså.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Och det är också ett typiskt knep som psykopater använder sig av, även om nu en hel del andra också gör det.
   Politik är ju inte detsamma som psykopati, men orättfärdig politik och översitteri, förslavande av andra osv underlättas ju av en personlighetsstörning.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s