Vill du behålla ditt jobb?


Då, du kontrollant

 

då ska du inte sabba för företaget som har anställt dig!

Det fanns en annan chaufför som åkte på precis samma sätt, en vit kvinna. Men hon drabbades inte (”nej, det går bra denna gång”). Det var en manlig och svart chaufför som råkade värre ut än det på långa vägar fanns anledning till. Det var direkt kränkande och han ådrog sig lindrigare fysiska skador. Hur allvarliga de psykiska var kan vi bara spekulera kring.

Jag misstänker rasism bakom kontrollanternas agerande. Och nu får de med all sannolik betala priset för detta genom att bli av med jobben. Allt annat förefaller mig otänkbart. Man kan inte behålla sitt jobb om man förstör för företaget så som dessa gjorde. Ursäkta mig, men jag känner skadeglädje.

AV MED JOBBET

 

Som sagt, jag misstänker rasism, men det är ju inget prioriterat ärende, anser polisen. Inte? Nej, jag blir inte förvånad!

Västtrafik sparkar ut G4S

Västtrafik häver avtal med vaktbolag

Biljettkontrollanter stängs av efter kritik

100 busschaufförer i protest mot attacken

”En resenär som blev vittne till händelsen säger till GT att hon blev chockad över hanteringen av chauffören.

– Väktaren var helt galen och stod och skrek massa saker. Det var fruktansvärt. Föraren såg förnedrad ut. Tröjan var halvt uppdragen och han fick ta emot mycket våld. Jag lider med mannen. Han var lugn hela tiden och inte aggressiv överhuvudtaget, säger resenären.”

Det kränkande och brutala ingripande mot en busschaufför i Göteborg – ytterligare ett tecken på strukturell diskriminering och maktmissbruk

Rätt åka gratis

Enligt Maria Björner Brauer, enhetschef på Västtrafik, har bussförarna rätt att åka gratis tillbaka till sin arbetsplats på bussdepån efter avslutat arbetspass. Det är även Transdevs uppfattning.

– De får åka när de är i tjänst och den här föraren var på väg tillbaka till bussdepån och därmed var han i tjänst, säger Eva Tiséus, marknadschef på Transdev.” / svt/se/nyheter

En tidigare skandal med biljettkontrollanter (video) ledde till att G4S fick uppdraget. Och de klarade inte av det. Troligen för att de inte kunde hålla rasister utanför organisationen.

13 tankar om “Vill du behålla ditt jobb?

 1. Pingback: Man får ta konsekvenserna | eaqhan

 2. Pingback: Önskedrömmen | eaqhan

 3. Nu hoppas jag att Västtrafik verkligen håller sitt löfte om att säga upp avtalet med vaktbolaget, som tydligen har stans värsta flåbusar som anställda.

  Kao

  Gilla

 4. Läste det där igår. Otroligt hur illa mannen blev behandlad. Han hade ju inte alls gjort något fel. Han var fortfarande i tjänst och på väg tillbaks till depån. Det där är ett typiskt rasistbrott, men jag förstår inte varför inte folk runt omkring reagerade och krävde att han skulle släppas. Det var ynkligt. Vakterna sa till mannen att hålla tyst, samtidigt som de skrek frågor till honom mitt i ansiktet.

  Så jäkla uselt! Hoppas verkligen att de blir av med sina jobb, vakterna. Allt annat vore fel.

  Dessutom borde Göteborgs Spårvägar ersätta busschauffören med ett ordentligt skadestånd för det våld och den förnedring han råkade ut för.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • I och med att bolaget de jobbade för både fått en rejäl skopa badwill (som de gjort allt för att minska så gott de har kunnat) och förlorat ett lönsamt kontrakt så lär väl avskedet vara en självklarhet.
   Det är det komiska i sammanhanget och det hoppas jag chauffören uppfattar också som komiskt: ”Vill du behålla ditt jobb?” sa kontrollanten och fick sparken! 🙂 Visst är det roligt!

   Men om de har fått kicken redan, eller om facket har lagt sig för att försvara dem och det pågår en förhandling är mer än jag vet.
   Kanske det finns något om saken på Flashback. Kolla om du har tid och lust.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s