Flyktingmottagande och icke


Bonnlurkarna

 

i Vellinge trivs bäst med stanken av svin- och kodynga

För dem är det hemskt att bara tänka tanken att det kommer in friskt blod i samhället. De tycks vara rädda för kulturer de inte känner till. Med stanken från gödselhögarna är de väl bekanta med och det räcker så gott för dem. Klappa svin och mocka dynga är det inget fel att göra, men kanske kan det vara svårt att se längre än till gödselstacken i så fall.

Jag tror det är där skon klämmer.

När Lars-Ingvar Ljungman, Moderat, satt i Aktuellt och försvarade motståndet i kommunen mot att ta emot sin del av flyktingarna förklarade han det med att man i kommunen inte bygger lägenheter och då kunde de ju inte ta emot dem.

Men tanken slog honom antagligen inte att det i så fall bara är att bygga lite lägenheter och att en och annan byggmästare säkert skulle bli glad att få lite extra att göra. Men det var väl en ekvation som inte gick ihop. Inskränkthet tycks vara honnörsordet i kommunen.Vellinge o flyktingar

 

4 tankar om “Flyktingmottagande och icke

  • Stövlarna har sjunkit allt för djupt i myllan 🙂 och de kan inte se längre än till gränsen för den egna täppan, tror jag.

   Och allt som inte luktar dynga är främmande och skrämmande.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • :D:D:D
    Så är det nog.
    Jag har bott och jobbat månads/halvårsperioder på Österlen på 70-talet. Bredvid oss bodde en konstnär och hans familj, men grannarna talade om frun i huset som att ”hon är ju inte härifrån”. Nej, hon kom från en annan by 10 km bort…..

    Så det där problemet kommer skåningarna aldrig bli av med, även om de skickar iväg alla invandrare :-). Då ger de sej på någon annan grupp i stället.

    KRam
    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s