När helgen kommer


Då är du kanske ledig

 

Och då kan du vila ut och samla krafter till en ny vecka

Det är ett ekorrhjul. Ett slit för alltför lite betalt. I vart fall för de flesta. Ibland räcker inte pengarna till. Då måste man skära ned på något.

Men egentligen borde ju arbetarklassen resa sig upp och göra revolt. Så här får det ju inte vara. Vissa är miljonärer och några få är miljardärer medan det samtidigt finns tiggare som inget har och idioter som antastar dessa stackars tiggare för att de störs på dem. Vore det inte bättre om idioterna stördes på de rika, på miljonärerna och miljardärerna?

Musik

Men nu är du snart ledig. Nu är det snart helg. Då kan du lyssna på denna video.

”Då är du kanske ledig.”

Alla är ju inte det. Samhällets hjältar håller samhället igång även när det är helger. De är våra heroes! Och leker man med orden så kan man ju kalla dem (oss) ”heronister”. Arbetsnarkomaner, heroinister! Fast utan heroin.

Jag tänker på borgarklassen. Vad fan gör den? Vad gör dessa människor som är borgare? Jo, de lever på frukterna av alla som arbetar och sliter i sitt anletes svett! Men gör det något produktivt?

Nej!

16 tankar om “När helgen kommer

 1. En klient jag hade för länge sen (då var hon 18 år) käkade en massa valium och drack whisky i mängder tillsammans med sin adoptivpappa (en höjdare inom svenskt näringsliv på den tiden).

  När tjejen blivit tillräckligt plakat av den livsfarliga blandning hon fick, då begick han sexuella övergrepp mot henne. Detta hade skett under många år och mamman låtsades vara ovetande, vilket jag inte alls tror att hon kunde vara.

  Flickan var en toppstudent men plötsligt gick det utför för henne (heroin och annat) och hon hamnade hos oss. Det tog lång tid och en massa skicklighet från de som var hennes kontaktpersoner på avdelningen att få henne att börja berätta.

  På ytan såg hon ut att vara helt malplacerad hos oss, tillsammans med de övriga ungdomarna, men UNDER ytan mådde hon sämst av de ungdomar som bodde på min avdelning. När hon hade varit hos oss ett halvår tog hon sitt liv med en överdos då hon hade sin första permission..

  Det gick alltså många år innan det som hade hänt mellan henne och pappan upptäcktes, men hade kunnat klaras upp långt tidigare. Det tystades ner. Hur det gick för hennes pappa vet jag inte, men jag kan tänka mej att att hans stab av advokater skyddade honom.

  Jag glömmer aldrig detta.

  Kao

  Gilla

  • Ja fy fan! Världen är usel ibland. Och bakom ”fina” fasader ser det minst lika illa ut som i resten av ”folkhemmets” sämsta vrår. Men överklassen har möjligheter att dölja mycket. Om det inte går så måste en dom avkunnas och den säger att ”den sociala situationen är god varför den åtalade har bra chanser att återanpassas och därför ska ett milt straff utdömas. Därför blir det villkorlig dom och dagsböter.”
   Annat är det för arbetarklassen. Då visas ingen pardon. Därför är det inte så konstigt att det ser ut som det gör i fängelserna. Där sitter inga grevar och baroner, knappt ens en ingenjör eller direktör.

   Bilden hittade jag hos Katedervarg: https://katedervarg.wordpress.com/2011/01/07/putell-pa-er-grevar-och-baroner/

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 2. En massa av borgarklassens barn går också på heroin, begår olagliga handlingar och ligger på psyket. Men borgarklassen har pengar och makt att dölja fakta med hjälp av bl.a advokater och andra höjdare som de kan muta till tystnad. Jag VET att det är så, då jag har jobbat flera år med missbrukare. Deras barn lider ändå lika svårt av samma syndrom som arbetarklassens barn: otrygghet, ångest och vilsenhet är två av orsakerna. Man ska aldrig inbilla sej att deras barn EGENTLIGEN missbrukar mindre eller inte alls. Det går inte att utläsa av vanlig statistik, eftersom de rikas barn alltid har en ekonomisk och social väg ut ur eländet. Till skillnad från arbetarklassens barn.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • För ett antal år sedan skrev GP var man inte skulle bo (i Göteborg, alltså) ifall man vill undvika vissa brott.
   Man skulle inte bo i Majorna om inte ville få cykeln stulen.
   Man skulle inte bo i Örgryte om man inte ville att ens barn skulle hamna i narkotikakretsar. Detta förklarad man med att i detta centralt belägna överklassområde var det vanligt att föräldrarna ”slängde till” ungarna en tusenlapp för att gå ut och roa sig så föräldrarna fick lite tid för sig själva.
   Ungarna hade helt enkelt råd med tjack, som väl var dyrare på den tiden.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s