16 tankar om “Som du väl aldrig har sett

  1. Har tänkt på en sak en tid. Vad tror du om detta: Att smarta datorer i framtiden skulle kunna sprida mänsklig smitta såsom mers och antrax? Det skulle inte förvåna mej det minsta om sånt kommer kunna ske.
    —————
    Nu har förresten unga forskare framställt en maskin som läser av våra fingeravtryck i t.ex kassan då vi ska betala på Konsum.Som om vi hade haft en EAN-kod inopererad 😦 . Minns inte var jag läste det, men det var ju i media så man får ju tro vad man vill.

    Då är man helt i händerna på en mycket farlig teknik. Jag diskuterade detta med föreståndaren på konsum, som också hade läst det men aningslöst svarade att ”det vore ju mycket praktiskt”.

    Jag får för mej att det är så som folk i gemen tycker. De ser inte farorna. Inte ens att de är ägda av bankerna med alla sina lån – och det är väl just bankerna som skulle dra nytta av en sån teknik. HUA!

    Kram
    Kao

    Gilla

    • Tekniken finns nog redan ifall man vill sprida smitta på det sättet. En robot eller drönare är ju till stor del en dator och med dess hjälp är det sen en smal sak att sprida det mesta.

      Om vi ska betala med fingeravtryck så får ju myndigheterna allas fingeravtryck helt gratis. Brottsuppklaranden skulle bli både snabbare och bättre och det är just det som tillskyndarna skulle säga för att få acceptans för idén. Och den laglydige har inget att frukta, som de flesta brukar säga. Men tänk om vi får en diktator till makten och vi försöker störta densamme, vilket smidigt verktyg för att krossa motståndet!
      Å andra sidan har ju myndigheterna redan stor koll på oss. När våra mobiler är påslagna vet de exakt var vi är, t. ex.
      När vi handlar med kort vet de precis var vi är och vad vi köper.

      STOREBROR SER OSS!

      Kram!
      /Skvitt

      Gilla

      • Konsum vet exakt vad jag brukar handla har jag märkt…och internet vet vilka sidor jag brukar vara inne på.

        Jag har däremot ingen smartphone, bara en urgammal rackare för kort. Den kan de säkert också spåra.

        Kram
        Kao

        Gilla

        • Ja har du kort när du handlar där så är det klart de vet vad köper. Sökmotorn sparar info om vart du surfar. Inget nytt i det. Och har du abonnemang på telefonen så vet operatören mycket om dig.
          Du måste sköta dina köp med kontanter om du vill slippa att registreras och du måste ha kontantkort till telefonen för att klara dig undan spionage, men Internet finns inget att göra något åt.
          Så är det.

          /Skvitt

          Gilla

            • De rabatter du får är små att du kan ju ställa det mot nackdelen och överväga om det är värt det. Det är bara du som kan ta beslutet.

              Kram!
              /Skvitt

              Gilla

              • Tills ett par månader sedan fick man ju rabatt direkt på kortet. För mej blev det runt 200kr/månad och det var välkommet. Nu har de raserat hela det systemet.

                Kram
                Kao

                Gilla

                • Jasså? Jag har inte utnyttjat mitt kort på ett tag, så jag har inget märkt.

                  Får man ingenting nu?

                  Jag tror faktiskt att det går dåligt för Coop. Det finns ju billigare matbutiker. Varför måste Coop hålla högre priser. Idén men kooperationen var ju en gång i tiden att arbetarklassen skulle få lägre priser.
                  Jag tror Coop har en dålig ledning.

                  Kram!
                  /Skvitt

                  Gilla

                  • Klart de måste ha en urusel ledning!

                    Mitt Coop är svindyrt, men jag måste ta närmaste affären eftersom jag inte klarar bära så långt.

                    Deras rabattsystem är extremt krångligt. Finns en apparat i entre’n där man ska dra kortet och kolla rabatter.

                    Kao

                    Gilla

                    • Sist jag handlade där vill jag minnas att jag kunde utnyttja min intjänade bonus direkt när jag betalade vid det nya köpet.

                      /Skvitt

                      Gilla

Lämna en kommentar