En social stupstock


FAS 3

 

Från hopp till hopplöshet – en resa utför

En anonym person  skrev ett brev 2012. Det är fortfarande aktuellt, trots att Fredrik Reinfeldt är borta från posten som statsminister.

”Dela gärna.”, skriver Fasorna på blogspot.

FAS 3 - Fasorna

14 tankar om “En social stupstock

 1. Där oerhört illa att man kan behandla människor på det sättet. Jag tror vi kommer få se mer av detta i framtiden och jag tvivlar på att den nuvarande regeringen kommer göra något åt saken. De tycker väl att det är bra att Alliansen sopade banan åt dem.

  Kao

  Gilla

     • Klart det tar en himla tid att få ordning på allt igen, det som Alliansen raserade på bara 8 år. Men som du skriver, det kommer aldrig bli så bra som förr. Tiderna är andra, förutsättningarna är andra. Folk är mer egoistiska. Dessutom kan det bli mycket mycket värre politiskt läge för oss, som plötsligt hamnat mitt i skottlinjen mellan USA/NATOs aggressioner och Rysslands svar på dessa.

      Kao

      Gilla

     • Mycket bra krönika. Han har ju (nästan) helt rätt, Suhonen. Nu skrev jag en lång kommentar, men tydligen måste man vara med i Facebook för att få vara med! Kan inte hitta något annat sätt. Väldigt irriterande när man skrivit en lång kommentar 😦

      Här har du kommentaren, om du vill vara så vänlig att skicka in den i mitt namn Kao Holmström:

      Tack för en mycket bra artikel. Det du skriver är just vad som hänt. Jag förstår inte de som tycker att det har blivit BÄTTRE under Alliansens tid. Man har ju rivit ner det sociala skyddsnätet och i slamsorna av detta hänger arbetslösa FAS3-slavar desperat kvar. Högern har väldigt egoistiska tankar om ”rättvisa”. För dem verkar det mest handla om skattesänkningar och att just de själva ska få några kronor mer i plånboken efter skattesänkningar. Hur det går för andra intresserar dem inte. Att någon blir arbetslös och/eller inte vill arbeta är skitsnack. Ingen vill leva under existensminimum. Alla vill ha en plats i samhället och en lön som går att överleva på. / När Reinfeldt körde sin falska retorik :”öppna era hjärtan”, så mådde jag illa, eftersom han tillade: ”…men då har vi inte pengar till annat”. Det var så fult, men många tycktes gå på detta och trodde att han ville ha flera invandrare, vilket han ju inte alls ville ha. Tvärtom. / Det är inte konstigt att (SD) har ökat på dessa 8 år. Inte heller är det konstigt att media nu för en vidrig hetspropaganda mot Ryssland. Det är ju USA/NATO som utför aggressioner och sen förväntar man sej att Ryssland inte ska svara på dessa!!! De får tydligen inte ens flyga i internationellt luftrum – eller dito vatten, men USA/NATO får t.o.m flygöva i norra Sverige hur mycket de vill. Kolla en karta över USA:s flygbaser i världen, särskilt i Europa och Asien. Jämför med de ryska – och man ser direkt vilka som är farliga. Nu vill NATO också utöka antalet flygbaser att innefatta också Östeuropa. Varför skulle inte Ryssland se detta som en aggression, kan jag undra.

      Gilla

      • Nej ansluten till facebook behöver du inte vara, men det är lite krångligt att få sin kommentar publicerad. Du måste ange ett ID.

       Men jag har postat nu. Det visas när det är godkänt.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

       • Tack.

        Ja, jag hittade inget alternativ. I vissa bloggar måste man ju lämna just Open ID, men jag har inte lyckats ens med det. Det är alltid något som blir fel 😦

        Gilla

        • Så var det för mig också i början och ibland minns jag inte hur jag gjorde sist. Det är bara att pröva sig fram. Till slut går det.

         Ibland är fönstret så litet så man inte ser vad man ska göra sen när man väl har skrivit sina uppgifter, men det går att dra i fönstrets nederkant för att göra det större och vips så är det bara att fortsätta.
         Lycka till nästa gång.

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s