Syfilis


Allt är användbart

 

I propagandans tjänst duger vad som helst, även syfilis

Historiskt sett. I dag duger inte syfilis, men mycket annat. Vad är det då som används av propagandamakarna i dag?

Syfilis-propaganda

Frågan är väl snarare vad som inte används. Det som kännetecknar propaganda är att den bygger på fördomar och okunskap och tjänar syftet att påverka människor till att tro på lögner hellre än den sanning som skulle avslöja dem som vinner på orättvisa maktförhållanden. Dessa utnyttjar varje funktion i samhället för att upprätthålla sin makt och media är ett av de främsta medlen att föra ut lögnerna. Det är värt att tänka på när man tar del av de så kallade ”objektiva” nyheterna.

Världens Historia

8 tankar om “Syfilis

      • Tyvärr har våra medier blivit mer och mer likriktade. Det är ju uppenbart och borde vara det för de flesta, som har förmågan att kunna läsa mellan raderna.

        Kram
        Kao

        Gilla

        • Under andra världskriget tillgrep myndigheterna censur mot det fåtal tidningar som vågade protestera mot Hitler.

          Nu för media hetskampanjer mot Ryssland alldeles av egen fri vilja.

          Man måste ut på nätet alldeles själv för att hitta motbilder och sanning. Men snart är kanske sådana sidor censurerade. Bloggar har ju blivit det redan ett antal gånger.

          Tyvärr försöker alltför få ta reda på hur saker och ting verkligen ligger till.

          Kram!
          /Skvitt

          Gilla

          • Det första som slår även mej, alltså det allra första, då jag slöläser t.ex AB är ju att det som står är sant. Men mycket snart börjar jag kolla vad det VERKLIGEN står….det borde inte vara så svårt för folk i allmänhet att klara det.

            Skolan ska ju lära barn att tänka kritiskt när de får information, men jag kan ju undra hur det står till med den saken numera…

            Kao

            Gilla

            • Jag tror inte skolan en sekund upplyser barnen om att det som står i tidningarna och sägs i TV inte nödvändigtvis måste vara sant. Om det sker så beror det nog bara på att läraren är vaken. Men att det skulle stå i läroplanen att det ska diskuteras det tvivlar jag verkligen på.

              Kram!
              /Skvitt

              Gilla

Lämna en kommentar