Allianslögn avslöjad


Jovisst

 

det var bara skitsnack

Avsikten med ROT- och RUT-avdrag sades vara att komma tillrätta med de olagliga svartjobben och den undanhållna skatten. Det skulle ge staten många extra miljoner i skatteintäkter.

Det är ett konstigt sätt att hantera lagöverträdande aktiviteter i samhället, alltså kriminalitet. Ja, det är märkligt. Det finns ju annan kriminalitet som också kan legaliseras på liknande sätt och med samma motivering, till exempel att tjuvar, knarklangare och bedragare skattar på sina förtjänster istället för att dömas till fängelse. Det skulle spara enorma belopp och ge mycket stora skatteintäkter.

Men den chansen tog aldrig Alliansen. Att Alliansen valde att legalisera denna kriminella sektor berodde knappast på att det var skattefrågan de intresserade sig för. Istället var det för att att gynna de som redan har det välbeställt i vårt land och låta resten få stå för notan. Typisk högerprioritering, med andra ord.

Nu fick jag det bevis på att alliansen ljög som jag faktiskt inte behövde eftersom jag jag ju redan innan visste vilka som gynnades. De ljög för att det aldrig handlade om att komma tillrätta med skattesmitarna utan bara om att gynna de redan rika och absolut inte om någonting annat. Men det sa man inte.

Om det verkligen hade varit den svenska statskassans skatteintäkter som Alliansen tänkte på skulle ju Alliansen samtidigt satt stopp för avdrag för tjänster som utförs utomlands! Det är ju solklart.

Men så gjorde man alltså inte!

Läs om avdragen som görs för tjänster utomlands.Svartjobb & ROTDet handlar inte om stora belopp, men för dem som kan utnyttja detta är det guld värt. Det vet jag själv för jag fick själv ett ROT-avdrag, helt utan ansträngning. Renoveringsfirman drog av det på notan. Någon kontroll fanns inte, till skillnad mot alla andra avdrag som man har rätt till om man kan styrka dem med kvitton och annat. Smidigt som fan, men det är ju inte var man som har denna chans.

38 tankar om “Allianslögn avslöjad

 1. ….förutom att detta system göder kriminella så tar man, i både ROT och RUT in personal som är underbetalda och icke fackligt anslutna. Skyddsåtgärder nonchaleras. Det är därför vi nu inom byggbranschen också ser allt fler arbetsplatsolyckor.

  Gilla

  • Visst. Men som sagt, jag anlitade ett stort och mycket seriöst företag. De anställda hade avtalsenlig lön.

   För mig var det också en trygghet. Jag var ju tvungen att släppa in folk i min lägenhet utan att kunna vara hemma under tiden.
   Hade de inte varit seriösa var ju risken att inget annat gjorts i min lägenhet än att ta mina prylar och sen pysa!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Men bara tanken på att först undersöka alla byggfirmor och sen avgöra om de är seriösa eller ej…..puh! Men du kanske fick rekommendationer?

    Kao

    Gilla

   • By the way: Kolla denna korta video. Just detta och på dessa platser var jag. (Men vi klättrade inte på berget, dock). Otroligt kul att se detta igen. Har letat så länge .

    Kao

    Gilla

    • Fantastisk video. Berget som skymtar några gånger är världsberömt och populärt att bestiga. Jättemångfotingen är vacker och hela naturen. Nära storstan lär den kanske bevaras för ekoturismens skull, men resten av regnskogen är på väg att försvinna, vilket du ju vet.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Ja. Har ju sett avverkningen med egna ögon, men det vill man ju inte visa här :(.

      Men det är nog den mest fantastiska resa jag någonsin gjort (som avslutades med tre dagar i Kuala Lumpur som är en trevligf storstad, t.o.m lite luftigare än Bangkok som jag också gillar)

      Kao

      Gillad av 1 person

     • Ganska nyligen skedde en jordbävning i bergsmassivet och en hel del bergsklättrare strök med.:(.

      Där finns så många otroliga djurarter och växter som inte finns någon annanstans. Tror de

      Berget är drygt 4000 meter högt. 4095 för att vara exakt. Det är heligt för alla i landet och syns från nästan alla håll i den nordöstra fjärdedelen av landet (resten av Borneo tillhör Indonesien). Ja, går man i djungeln kanske man inte ser berget 🙂

      Kao

      Gilla

      • Alfred Russel Wallace gjorde resor till både Latinamerika och Sydostasien, bland annat Borneo. Han slogs av artrikedomen, men också av det faktum att hav och till och med floder hade delat upp arterna så att de fanns på ena sidan, men inte den andra, vilket förbryllade honom.

       Han drog småningom slutsatsen att det pågick en evolution. Han skrev till Darwin som då fick bråttom att ge ut det verk han hade filat på sedan länge, On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life.
       Många anser att Alfred Russel Wallace borde haft äran av att komma på evolutionsteorin, men han hade ju inte inte samma ”fina” bakgrund och status som Darwin. Han kom ju från enkla förhållanden och ofta hade han inga pengar. De han fick in var från de djur han sände till olika museer världen över, ofta till England.

       Darwins farsa, däremot var en välbärgad societetsdoktor och finansman. Morsan kom från familjen Wedgwood, som hade blivit stenrika på luxuös keramik (som slog ut det fram till dess högst rankade och mest åtråvärda kinesiska porslinet – mycket på grund av smarta affärsknep. Josiah Wedgwood anses vara den moderna marknadsföringens fader.) till överklassen och brittiska kungahuset.

       Klassammanhållningen är alltså orsaken till att det heter darwinism och inte wallaceism, och att det inte finns en stad i Australien som heter Wallace (så vitt jag vet).

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

       • Intressant.
        Ja, hela Borneo är som ett himmelrike för nya arter. Du ska se vilka enorma blommor och växter i allmänhet som de har.

        Klart att både Darwin och Wallace var intresserade. Tråkigt att Wallace inte fick den uppmärksamhet han förtjänade. Men som alltid så är det pengar som styr. Även i forskarvärlden. Möjligheten att kunna bedriva forskning ligger inte bara i smartness – det är pengarna som styr även där.

        Kram
        Kao

        Gilla

        • Som tur är så var han ingen person som lät sig nedslås av sådana saker. Han var inte äregirig och blev aldrig bitter. Han var helt nöjd med att få göra vad han älskade att göra, studera naturen och försöka att förstå den.

         Att Borneo har så rikt djurliv beror på läget och den stabila miljön. Läget innebär att ön har fått arter både från Asien och Australien och klimatet har varit oerhört stabilt. Regnskogen är lika gammal som Amazonas eller möjligen ännu äldre, kring 100 miljoner år.

         /Skvitt

         Gilla

 2. Nu har man ju noll koll och de kriminella lever livets glada dagar på våra skattepengar.

  Jag kan heller inte begripa varför t.ex jag ska finansiera ROT-avdrag till de bättre beställda. Själv har jag inte råd med underhållsarbeten, även om jag får 50% på priset. Och jag är INTE ensam.

  Kao

  Gilla

  • Skillnaden i månadskostnad mellan att hyra och äga gör att man har råd att renovera. Och man måste ha råd.
   Jag var ju själv tvungen att renovera hemma, som du vet, och fick då ROT-avdrag rent automatiskt, som jag skrev. Ingen kontroll alls!

   Nu anlitade jag ett seriöst företag så allt gick enligt regelboken. Hade jag istället anlitat ett oseriöst företag hade de tagit ut mindre för materialet och mer som lönekostnad och jag hade fått större andel bekostat av det orättvisa skattefinansierade ROT-bidraget som inte gäller andra än de som äger sin bostad.

   ”Bort med bidragsberoendet!” Pyttsan, inte när det inte kan utnyttjas av ”pöbeln”.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

     • Det är för enkelt. Man måste ‘tala med folket på folkets sätt och med de lärde på latin’, vet du väl?

      Eller förstår de rikaste bara vapenskrammel? Det vägrar jag tro.

      Vapen får endast användas för att försvara sej mot utifrån kommande interventioner. Tycker jag. Så ge mej en kalashnikov om det blir dags.

      Kram
      Kao

      Gilla

      • Du har sett mig skriva det förut: Låt ropen skalla – en kalasjnikov åt alla! 😉

       Jag tror faktiskt inte att det här samhället faller i min livstid på grund av att arbetarklassen reser sig. Men kanske faller det för att de inneboende konflikterna, som det faktiskt bygger på eller skapar, krossar det inifrån. Och det kan ske i min livstid.

       /Skvitt

       Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s