Det handlar om miljarders miljarder.


Sjukvårdsindustrin

 

och deras profitörer

Så ser trenden ut numera. Patienter blir kunder för lönsamma företag när allt ska privatiseras. Vart är vi på väg? Jo mot ett slöserisamhälle där våra skattepengar dräneras av privata företags jakt på vinster för sina ägare. Pengar som hade gjort mer nytta genom att komma vården till del.

Dagens arena tar upp det svindyra Nya Karolinska Solna. Läs det här.

Nya Karolinska

 

 

5 tankar om “Det handlar om miljarders miljarder.

 1. Läkarna idag är över-villiga att skicka sina patienter hit och dit till olika specialister. Helt i onödan. Har jag märkt. Så är det i mitt eget fall. Men jag har vägrat vissa specialister som inte har med mina problem att göra. I början då jag bytte vårdcentral förvånades jag över att de ville att jag skulle undersökas på längden och tvären, men de nonchalerade helt de problem jag sökte för.

  Det är fortfarande likadant, men nu ska jag söka en vanlig etablerad lite äldre privatläkare i stället. Vårdcentralerna är rena cirkusen. Jag får en känsla av att de får extra betalt per remiss de skickar….jag hoppas jag har fel men jag tror tyvärr inte att jag har det.

  Kao

  Gilla

  • Nej, du har inte fel, tyvärr.
   De får betalt per besök, vilket jag skrev om för ganska länge sedan. Det betyder att så fort ditt besök är registrerat så vill de att du ska gå, för då har de fått sina pengar. All tid de lägger på att undersöka dig är bortkastad tid eftersom de ju kan skaka hand med andra patienter under den tiden istället, notera deras besök, skriva en rad, recept, remiss, säga adjö och hösta in ersättningen från landstinget.
   Det är den nya sjukvårdspolitiken, vinst för företaget och förlust för patienten.
   Du vet; kapitalism dödar!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s