Jag gillar facebook


Där ser man så mycket

 

Här ett exempel på när pensionärer blir en födkrok

Usch ja! Jag är rädd för att bli gammal och hamna i gamarnas klor. Om jag ens kommer in på ett äldreboende när jag inte kan ta hand om sig själv så har jag tur, men boendet tar hela pensionen och maten är usel till ett rövarpris. Är det inte så det ser ut?

PensionärsmatFacebook

”Demens och svårigheter att gå räcker inte för att 80-åriga Marianne Forsberg ska få plats på äldreboende i Göteborg. – Frågan är hur sjuk en gammal människa måste bli innan hon får hjälp, säger dottern Marie.” / GP

”99-årige Melker Norgren i Heby, nekas plats på ett äldreboende, trots att han knappt kommer upp för trapporna i sitt hem. Enligt kommunen är hög ålder inte skäl nog.” /svt

”Gertrud Sigurdsen, 90, var Sveriges socialminister. Nu är hon sjuk och i behov av hjälp – men nekas plats på äldreboende.” / AFTONBLADET

”Hundraåriga Anna Lindvall i Jokkmokk vill flytta till ett äldreboende, men får inte.” / SvD

”Maten på äldreboenderna i Piteå är för dyr och nu kan den komma att bli ännu dyrare. Går förslaget igenom kan en pensionär få betala 3.500 kr i månaden för maten” / svt

”Olika tuffa sparåtgärder ska utredas, bland annat dyrare mat på särskilt boende för åldringar.” / Allehanda

”Se till att riksdagsrestaurangen serverar samma mat som äldreboendet Smedsberget i en månad! Det skulle få fart på beslut som gör skillnad för våra äldre medborgare, skriver Leif Mannerström.” / GP

13 tankar om “Jag gillar facebook

 1. 3500kr/månad? HORRIBELT! Så mycket kan det omöjligt kosta för sån skitmat som dessutom inte ens passar för äldre människor – som bl.a inte ska äta fettsnålt. De ska ha vanlig mat, även med fett. Inga lättprodukter. De VILL ha – och SKA ha – vanlig husmanskost. Smör och 3%-ig mjölk osv. Inte pasta carbonara och pizza!!!!!

  Herregud! Jag skulle kunna laga både god och hälsosam mat till gamla människor för 1700kr/månad, om de bor hemma. På ett äldreboende skulle det kosta under 1500kr/månad.

  Men det är klart: jag tänker ju inte på hur jag ska kunna sko mej ekonomiskt på de äldres mat….

  Om man anställer en extra personal på varje avdelning som ansvarar främst för köket så kommer man ner ordentligt i kostnader. Men det passar väl inte de som bestämmer, misstänker jag. De är ju för ”fri företagsamhet” – liksom de som beslutar i upphandlingarna om maten……..

  Kram
  Kao

  Gilla

 2. Ibland brukar jag tänka att det inte kommer dröja innan ättestupan börjar fylla sin roll igen i vår värld.
  Det är så VIDRIGT att människor inte har någon betydelse så fort pengar är inblandade i ekvationen!!! *rasande arg!!*
  Vad jag än har för relation till min mor så finns det inte en chans att jag skulle låta henne behöva gå igenom det här den dagen det är dags. Och jag hoppas mina barn känner samma sak för mig när det är min tur.

  Gilla

 3. 3500:- i månaden på mat. Ok, det är alltså samma kostnad som att äta pizza två gånger om dagen, men jag gissar att det inte är lika ”dyr” mat som åldringarna får för sina stålar.

  Den som levt fattigt vet att om man lagar maten själv för en person i ett hushåll, så kan man klara maten på 1500:- i månaden och då är det inte dålig mat, då är det en varierad kost med både kött och fisk. Det är i det ineffektiva fallet om en person som käkar med allt spill det innebär. Tänker man en större verksamhet där man lagar mat för flera personer, då skulle 1500:- per skall kunna ge betydlig bättre mat än för en person. Som jag ser det så är det någon som snor minst 2000:- per person vid matsalsborden i det äldreboendet. Jag antar att det inte är personalen som fixar maten som stoppar de pengarna i fickan.

  Gilla

  • Jag tror du är på rätt spår.

   Någon använder inte alla pengarna och någon stoppar dem någon annan stans. Och jag tror inte det är en enskild person utan jag tror det är kommunen. Precis som det är med allmännyttans hyror, de går till att fylla ut hål i den kommunala budgeten, vilket Uppdrag granskning, vill jag minnas, visade för ett par år sedan.

   Gilla

   • Äldreboenden ät väldigt optimerade. Inte optimerade för att det skall bli billigt för den boende, de är optimerade för att kosta EXAKT hela pensionen för pensionären, det blir inte ett öre kvar. Så det har inte med kostnaderna att göra som priset sätts, det sätts för att suga ut pensionären och därmed också pensionärens barn.

    Jo, jag satte mig och räkna på hur mycket extraskatt de fattigaste hyresgästerna i min kommun betalar för att betala underhåll och service för de rikare delarna av kommunen. De boende i allmännyttan betalade ungefär 5000:- extra per år och hushåll.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s