Kåk-kompisarna, ”Hagamannen” och Anders Eklund


Enligt AFTONBLADET

 

som jag här citerar

”Första tiden avtjänades på Kumla innan han 2007 flyttades till den så kallade sexbunkern på anstalten i Norrtälje. Som sexförbrytare står han lågt i rang och har flera gånger trakasserats och misshandlats av andra fångar. De har kissat i hans säng och 2010 slogs han medvetslös sedan en 31-årig man som dömts till livstids fängelse för mord retat upp sig på att han ‘pratat skit om livstidsdömda’.

‘Jag tänkte: jag måste ta mig härifrån, annars sparkar han sönder mig, totalt’ sa Niklas Lindgren efteråt i förhör. Däremot fick han en nära vän i cellkamraten och mördaren Anders Eklund. Båda var lika utstötta och har ett brinnande intresse för bilar och motorer. De jobbar ihop i verkstaden, och brukar alltid sitta och prata på kvällarna. De är riktiga kompisar, har en vän till Anders Eklund tidigare sagt till Aftonbladet.” Läs artikeln här.

sexbrottslingar vänner

Att det är något riktig djävla stort fel i huvudet på sådana här personer som Niklas Lindgren och Anders Eklund är ju alla utom möjligen de själva helt på det klara med. Mer behöver inte sägas i den frågan.

Men att det inte går att behandla sådana fel är tyvärr inte alla lika överens om. Inom kriminalvården gör man sina försök med olika behandlingsmetoder, men med synnerligen klent resultat. Att man fortsätter att kasta ut pengar på hopplösa behandlingsförsök är mig en gåta. Det är bättre att låta de pengarna gå till att förhindra dem att umgås tillsammans och föra sjuka samtal med varandra. Ingen ska väl tro att deras samtal sinsemellan handlar om hur fel de har gjort. Om det finns ett uns av framgång i behandlingsprogrammen så dunstar det bort när de pratar med varandra. Det begriper väl de flesta.

Det kan låta hårt

Det är väl lika bra att ta bladet från munnen och säga som det är. Sådana här människor blir aldrig bättre och ska sitta inlåsta livet ut. Inte för att straffa dem. De är själva offer, offer för sina defekta hjärnor.

De ska sitta inspärrade livet ut, just för att de aldrig blir bra och just för att inga fler ska falla offer för dem. Låt dem gärna ha det bekvämt, hemlikt och mysigt på anstalten, men ge dem aldrig friheten åter.

Ur AB:s artikel: ”Några månader innan frigivningen deltog Niklas Lindgren för andra gången i ett så kallat kloster-retreat på Kumla. Där får internerna bland annat skriva brev om sina tankar och tvätta varandras fötter.” ”Tvätta varandras fötter”! Jo jag tackar! Det kallas behandling! I andra sammanhang hade kallats humbug och helt klart bygger det på kvasivetenskap.

Läs också intervjun med ett av Niklas Lindgrens offer.

 

14 tankar om “Kåk-kompisarna, ”Hagamannen” och Anders Eklund

 1. Det är lite vanskligt att ställa diagnos på folk. Hur frestande det än kan vara. Ja, det finns psykopater i fängelserna. Ibland urskiljbara. Ibland väl dolda. Men jag trodde nog att jag skulle träffa på fler knäppgökar än jag gör. De flesta där är ganska små pojkar när det kommer till kritan. Majoriteten är invandrare i första eller andra generationen. Inte så få har ingen alls koppling till Sverige utan försökt resa som kurirer och blivit fast. De får sitta ganska många år och sen väntar utvisning.
  De män du diskuterar är grova brottslingar. Men lagen måste följas annars blir vi rättslösa. I vissa fall kan rättspsykiatrisk vård vara en bättre form. Där ska i alla fall ingen skrivas ut som inte är frisk.

  Gilla

  • Din bild av fängelseklientelet stämmer gott med min egen. Och visst måste vi följa den lagstiftning vi har.

   Jag tror att ganska många brottslingar skulle kunna göras laglydiga om de fick hjälp med sin socioekonomiska situation. Samhället skulle spara stora resurser om man satsade rätt när det gäller denna grupp och jag är inte övertygad om att fängelse är bästa lösningen för dem.

   Det som skiljer många brottslingar från från övriga människor är att de har så kallade bokstavsdiagnoser eller svåra personlighetsstörningar. Missbruk är också vanligt och en kombination av detta är inte heller sällsynt, tvärt om.

   Särskilt de personlighetsstörda, i första hand psykopaterna, har man ännu inte funnit någon fungerande terapi för, tyvärr. Allra sämst prognos har därför psykopater och sexualbrottslingar ligger ju på samma låga nivå.

   En skillnad jag vill lyfta fram när det gäller tvångsmässiga sexualförbrytare och psykopater är att smarta psykopater kan hitta ickekriminella levnadssätt som tillfredsställer dem lika mycket (men kanske ändå inte skonar medmänniskorna mera för den skull), men deras störning är oförändrad.
   De tvångsmässiga sexualförbrytarna kan inte ändra sig och det ligger i sakens natur. Driften kan de inte påverka. Rätt som det är så sker det igen.
   Jag menar att just av den orsaken är de oförbätterliga och ständigt farliga och just därför anser jag att de ska låsas in livslångt. Alltså inte för att straffa dem utan för att skydda samhället. Inte för att deras brott är värre än andra av de allra grövsta, hemska nog men inte alltid hemskast tänkbara, utan för att vi vet att de återfaller.

   Det är så jag tänker.
   Och skulle man då särbehandla dem med verklig livstid för dem, såsom jag vill ha det, så måste man vara human och se till att vistelsen bakom lås och bom ändå blir så uthärdlig som möjligt.

   /Skvitt

   Gilla

 2. Jag är en av få av oss som faktiskt sett fängelset inifrån. Jag gör en dag i veckan där. Möter fångarna. Tro inte att det är så mysigt. Det är torftigt, nerslitet och kringskuret. Någon delning av cell förekommer inte. Alla låses in i sin cell kl 8.

  Det s k Klostret på Tumba har uträttat mycket. Dit kan fångarna få komma på en veckas retreat. Det kan sen även bli en längre på 30 dagar .De lever i tystnad. Har fyra meditationer om dagen. Samtal med vägledare. Andakter. Här tvingas de möta sig själva och släppa masken. Det är inget flum.

  Att sen de flesta motiveringsprogram som finns inte fungerar är något helt annat.

  Gilla

  • Jag har aldrig trott att det var hemtrevligt på kåken. Kanske du missförstod mig. Vad jag menade var att sådana sexualbrottslingar som Hagamannen aldrig blir bättre och därför heller aldrig borde släppas ut, men om de ska särbehandlas på det viset kan de gott få ha det hemtrevligt och alltså inte straffas onödan. De ska bara hållas undan från samhället för samhällets bästa. Vad gäller den terapin är det resultatet som räknas. Kanske gör det vissa gott, men inte sådana med grava personlighetsstörningar för sådana är inte påverkbara.

   /Skvitt

   Gilla

 3. Jag läste det där. Det gjorde mej så förbannad att jag trodde jag skulle få en total hjärnkollaps :(.
  För mej är det otroligt att de kan sätta två såna kretiner i samma cell. Naturligtvis hetsar de varandra i sitt kvinnohat. Denne Niklas lär vara livsfarlig nu, när han ska ut. Att man inte behandlar honom på kåken på ett vettigt sätt är skrämmande. De enda som behandlat dessa två svin på rätt sätt är väl de övriga fångarna, som gav dem välförtjänt pisk mellan varven.

  Ska alla Lindgrens offer och alla andra kvinnor nu tvingas vara försökskaniner i ”projekt Niklas Lindgren”?

  Samt hans egna barn som träffat honom regelbundet. Hur nu myndigheterna resonerat för att tvinga barnen till umgänge, vilket jag inte alls tror de önskar, men PK-maffian anser tydligen att delad vårdnad ska upprätthållas till varje pris. SJUKT!. Och hur ska hans stackars ex freda sej mot honom nu, när hon tvingas lämna/hämta barnen?

  Det var ju bara drygt 1½ månad sen Lindgren ansågs för farlig för att få obevakad permission. Att de samlade myndigheterna inte kan samarbeta för en vettig plan gällande den här personen är sjukt och det är farligt. Den ena handen vet inte vad den andra gör.

  Jag hoppas att det finns karlar i Umeå som kan ge Lindgren en ”rättvis” ‘rättegång’. 😉

  Kao.

  Gilla

  • Håller helt med dig.

   Nya offer kan med stor risk komma. Så ser man ju på saken inom kriminalvården. Men han fick tidsbestämt straff och då måste lagen följas. Jag säger inget om det. Vi har ju ett rättssamhälle. Men lagen är fel. Antag att jag hyste ett bottenlöst hat mot en människa och försöker slå ihjäl denne, men misslyckas. Jag straffas för grov misshandel och får antal år för saken. Antag att jag säger i rätten att när jag blir fri ska jag slå ihjäl den djäveln, vilket jag även säger på kåken, även på muckardagen. Eftersom jag har fått tidsbegränsat straff så måste de likväl släppa mig trots att alla är övertygad om att jag kommer att mörda. Det är sjukt.
   Nu har inte Lindgren sagt han ska våldta igen, men det är inte hans vilja som styr honom, det är en klart rubbad hjärnas inneboende vilja och den styr han inte över. Därför kan mitt tankeexperiment sägas gälla honom och det vet alla.

   Man ville ju ge honom restriktioner vid frisläppandet. Han skulle inte få vistas i Umeå. Det var faktiskt inte bara för offrens skull. Det var också för att man bedömde att det fanns en hotbild mot honom också. Och ingen gråter väl om han slås ihjäl, men det är ju tragiskt ifall den som gör det enda rätta får livstid.
   Det enda rätte vore om han hade dömts till livstid och verkligen fått sitta liva ut, eller tills han eventuellt drabbas av en så allvarlig sjukdom att han inte förmår göra en fluga förnär.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Jag undrar hur han blir emottagen när han släpps. Där i Umeå. Stackars kvinnorna i den staden. De tvingas alltså gå på tå och se sej om över axeln hädanefter, bara för att man släpper ut aset där.

    Hagamannen har nobbat vård mot sitt alkoholmissbruk. Han har nobbat även andra behandlingar och restriktioner, överklagat det och vunnit. T.ex detta med att han från början inte skulle få vistas i Umeå. Det är märkligt att han får bestämma själv.

    Tycker synd om hans ex och hans barn när han kommer ut, förutom alla andra kvinnor, alltså.

    Kao

    Gilla

    • Han verkar totalt kokobello så risken är stor att han inte fattar att han helst ska stänga och låsa dörren om sig och aldrig mera öppna den när han kommer hem. Men jag ger mig fan på att han går på krogen första dagen och hoppas bli ”hela världens” medelpunkt i baren. Mitt tips är dock att han får gå hem med en rejäl blåklocka och undrar ”Vafan, jag har ju inget gjort!”
     Ja, ja. Såna ska tydligen också få finnas.

     /Skvitt

     Gilla

     • Vi är lite oense här. Eklund är ett totalt ras som person, men Hagamannen är lite smartare än så. Kanske mycket smartare. Kanske är han psykopat?

      Kao

      Gilla

      • Nu uttalade jag mig bara om Niklas Lindgren.
       Jämfört med Anders Eklund är han ett geni. Men han och även Eklund är så empatibefriade att de inte fattar den kränkning de har utsatt människor för. Eklund kan ju inte blunda för att minst två av hans offer är döda på grund av honom, men det går honom på något sätt förbi. Han är bara upptagen av sig själv. Men för båda gäller att de kan alltså inte ta in känslomässigt vilken skada de har åstadkommit.

       Lindgren är säkert den mest empatistörd av de båda. Det är jag ganska säker på. Men om Lindgren är psykopat undrar jag. Fast jag utesluter det inte. Han tycks ju njuta av att plåga och han anses ju vara sadistisk sexualförbrytare enligt vad som skrivs. Men, som du vet, krävs det mycket mera för en diagnos.

       Jag tror inte vi är så oeniga. Jag har kanske bara varit otydlig.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

       • Tror att Eklund är den sjukaste av dem två. Han är en debil och imbecill kretin, vilket inte Lindgren är. Den senare är inte heller världens smartaste och båda två är kvinnohatare och helt livsfarliga. Ingen av dem kan egentligen se och känna in att de gjort något allvarligare fel.

        Eklund ryckte mest på axlarna under förhöret (i videon du sett förut) och påpekade att Engla ju hade sparkat honom på benet…)

        de båda har levt helt olika liv innan de slutligen, äntligen åkte fast: Lindgren hade fru och barn och just under hennes graviditeter begick Lindgren de flesta av sina brott. Eklund är en enstöring som levde helt för lastbilarna han körde, för barnporr, vuxenporr och pizza.

        Kao

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s