Ett blomstrande land helt lagt i ruiner


Ett?

 

Det finns flera!

Javisst finns det och visst hade många länder kunnat få blomstra som ännu inte har gjort det. Starka krafter i väst har haft förödande inverkan på många länder. För att ta några väldigt aktuella fall av demolerade länder kan ju nämnas Irak, Syrien och Libyen. Libanon skulle kunna nämnas också, Palestina som försvann i mitten av förra århundradet har återuppstått i miniversion och i ruiner. Vietnam och Kambodja lider fortfarande av sviterna av USA:s bombningar, särskilt Vietnam som fick ta emot fler bomber än som fälldes under hela andra världskriget och vars befolkning fortfarande drabbas av gifter och blindgångare.

Helena Palena skriver om Libyen och hur det var innan väst intervenerad och Gaddafi mördades. Läs det (lättare engelsk text i punktform).

Parnassen Gadaffi

Gaddafi kallas alltid i våra media för diktator. Jag tror de flesta hellre skulle vilja ha honom än våra egna politiker. Ja, om vi tänker på vad vi kunde få helt gratis i hans Libyen.

Denne diktator såg till att staten ägde banken och människor fick låna pengar till ingen ränta alls, bland annat. Det och mer kan du alltså läsa i Helenas inlägg.

3 tankar om “Ett blomstrande land helt lagt i ruiner

 1. Pingback: Syrien också vårt problem | eaqhan

 2. Ja det är sant och inte fan blev det bättre i dessa ”diktaturer” som var väl så ”demokratiska” som våra egna, som ju inte på något sätt lever upp till vad som menas med demokrati, alltså folkvälde.

  När jag tänker på ledarna i våra så kallade ”demokratier” så slår mig likheten mellan dem och psykopater på mer än ett sätt. Här är ett exempel på det:
  Psykopater anklagar alltid andra för det de själva lever bäst upp till.

  Och när våra västliga ”demokratiers” politiker snackar om ”diktaturer” i andra länder så lever de själva upp till det minst lika mycket. Diktatur enligt väst råder i alla länder som inte gör som väst vill, men i äkta diktaturer som samarbetar med väst får det vara hur djävligt som helst utan att de får minsta kritik.

  Ord som ”diktatur” och ”demokrati” används bara som effektiv propaganda. Aldrig att någon vill förklara vad demokrati verkligen är. Parlamentarism och fria val har inget med demokrati att göra. Det är bara ett styrelseskick för syns skull för att få folk att tro att de har inflytande. Besluten fattas bakom stängda dörrar hos storfinansen. Sen får politikerna direktiv. För syns skull pladdrar de i parlamenten om obetydliga reformer som storfinansen skiter i. Det är därför till exempel S och M har så olika retorik och så likartad agenda. Skillnaden är inte så stor som det låter. Men hellre S än M så klart.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 3. Så här kommenterade jag hos HelenaPalena:

  SA, NATO och Väst har förstört många välmående länder, typ just Libyen. Nu är även Syrien lagt i ruiner och Irak som också var både högteknologiskt och med infrastruktur, skolor och sjukvård i en klass som inte ens Sverige har. (Ännu mindre nu sen Alliansen rivit ner hela sjukvårdssystemet och skapat fattigdom här). Man gillade inte ledarna, De ville ju inte dela med sej av sina länders rikedomar………så då tog man dem helt enkelt av daga under förevändning att man ville skapa demokrati.

  Ett ännu löjligare argument var att man ”ville befria kvinnorna” i t.ex Irak och Afghanistan. Men de har fått det mycket värre nu än de hade innan interventionerna och man har även släppt lös de mörkaste krafterna och skapat terrorism, som förut hölls stångna av de dåvarande regeringarna.

  Demokrati (såsom vi känner den) skapas ju inte över en natt. Det krävs år av uppvaknande för att folk ska förstå innebörden av den.

  Paradoxalt nog så låtsas man kämpa för andra länders demokratisering, samtidigt som man här i Väst gör precis tvärtom – man inskränker fri- och rättigheterna med bl.a FRA och tafsar och kringskär bit för bit.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s