Elefanter i kris


En imponerande elefantpopulation

 

har decimerats till en tredjedel på bara fyra år

Det är skrämmande vad giriga människor kan åstadkomma. Utan rika hänsynslösa människor finns ingen marknad och heller inga tjuvskyttar. Det är dessa rika människor man måste göra något åt för att rädda våra hotade djur.

Elefanter i kris

Just dessa ikoner hotas bara för att man slaktar dem, elefanter såväl som noshörningar, lejon och tigrar. Utöver dem så hotas även en stor mängd andra djur, men av helt andra orsaker. Orangutanger förlorar sina habitat, liksom många andra djur gör.

”I nationalparken Selous levde över 100 000 elefanter 1976. Vid räkningen i slutet av 2013 hittades 13 084 individer vid liv. Tjuvjägare kunde sedan ge sig på en annan nationalpark och skjuta runt 1000 elefanter i månaden mellan 2013 och 2014 tills bara 40 procent av populationen återstod.”

Läs mer på Natursidan.se.

Jag befarar att mänskligheten håller på att bli alldeles för talrik och skapar sin egen undergång. Ingen art har ju funnits för evigt, men homo sapiens kanske blir den första art som förintar sig själv. Det är inte bara elefanter som är i kris.

28 tankar om “Elefanter i kris

  1. Förfärligt. Flera andra länder i Afrika än just Tanzania skyddar sina elefanter mycket bättre, men där det finns elfenben finns det pengar att hämta och tjuvjägarna vet detta.

    Inom kort kommer det vara förbjudet att sälja och köpa elfenben i Kina. Alltid nåt.

    Till och med i Bibeln (nånstans) står det att ”människan kommer förgöra sej själv”. Trots att det nästan var otänkbart på den tiden den skrevs.

    Kram
    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar