Dödshot mot professor


Finner inte ord

 

för känslan att en forskare dödshotas

Hur ska man kunna det. Det är ju fruktansvärt. En forskare måste berätta om vad som kommer fram i forskningen. Det är forskarens skyldighet.

Vad är det då som väcker sådant hat från någon att den dödshotar en forskare? Jo att ”Sverigedemokraternas väljare är mer främlingsfientliga och intoleranta än väljare som röstar på andra partier. Den slutsatsen drar fyra forskare från Linköpings universitet i en studie. // Det har funnits en föreställning om att när SD har vuxit så har väljarkåren blivit mer lik den övriga väljarkåren. Men, SD:s väljare är verkligen avvikande i förhållande till andra väljare, ” Källa: Linköpings universitet

Det är ganska lätta att räkna ut vilka partisympatier mord-hotaren har.

SD hot o hat

”Det var i torsdagens DN-debatt som Peter Hedström och Tim Müller berättade om sin nya studie där SD-väljare visar sig vara mer intoleranta och främlingsfientliga än andra väljare. Debattartikeln publicerades på nätet på onsdagskvällen och redan samma natt fick Peter Hedström ett dödshot. I ett mejl uppmanades han att ”hålla truten” så att han kan fortsätta njuta av livet. Natten till fredag mottog han ytterligare ett hot.

– Det var främst riktat mot min medarbetare Tim, men även adresserat till mig. Tim uppmanades att försvinna från Sverige och att inte använda ‘våra’ skattemedel.  Om mig säger man att ‘honom kommer vi ta hand om snart’, säger Peter Hedström som menar att hoten bekräftar resultaten om att SD-väljare är mer intoleranta än andra väljare.” Just det, hoten bekräftar resultaten om att SD-väljare är mer intoleranta än andra väljare. Mer kan läsas här. Var det någon som inte redan visste det?

”Ny undersökning. Beror Sverigedemokraternas valframgångar på missnöje med de etablerade partierna? Nej, är svaret i en ny undersökning. Det som är utmärkande för SD-väljarna är deras intoleranta och främlingsfientliga attityder, skriver två forskare från Linköpings universitet. // SD-väljarna en påtagligt avvikande grupp i det svenska samhället. I jämförelse med övriga partiers väljare framstår SD-väljarna som extrema i sin intolerans och främlingsfientlighet. //Vår studie uppmärksammar således två viktiga förhållanden: (1) Det som är utmärkande för SD-väljarna är deras extremt intoleranta och främlingsfientliga attityder och (2) att SD-väljarna inte skiljer sig nämnvärt från övriga väljare vad gäller missnöje med det politiska etablissemanget. // … uppmaning till alla ”anständiga politiska partier” att i samverkan stå upp för sina demokratiska ideal och att inte låta ett extremistiskt parti som SD styra den politiska dagordningen.” / DN Debatt

”SD är experter på att avsäga sig ansvaret för den hatiska nätsvans av personer (även så kallade nättroll) som via till exempel mejl eller telefon mordhotar, utpressar och trakasserar människor som inte accepterar deras splittrade budskap. De strömmar ut från sina hetsande högborgar, till exempel Avpixlat eller Exponerat, så fort dessa internets bergakungar anser att en oförrätt skett gentemot partiet. Syftet är att med ofta olagliga metoder tysta kritiken. Ett exempel var när Sundsvalls tidning på uppmaning av SD:s favoritsajt Avpixlat fick mottaga hundratals hatmejl eftersom tidningen granskat en SD-politiker. Syftet var att få tyst på svensk media. // Hatsajterna är en i det närmaste omistlig del av partiets propagandaapparat. De förser nätaktivister med information och argument men odlar framför allt en världsbild som går i linje med Sverigedemokraternas politik.”Göteborgs Fria

SD hot o hat 3

”Hur viktig är den Sverigedemokratiska nätrörelsen för ditt parti?
Den sunda delen – som är lejonparten – är väldigt viktig. Många gör en fantastisk insats. Utan internet hade vi inte varit där vi är idag. Jag är väldigt tacksam för att de här människorna finns.

Avpixlat hör till den sunda delen?
– Ja. Många av våra väljare anser att man uttrycker sanningar där som andra medier inte gör, och det tycker jag är väldigt bra.” / Sydsvenskan

SD hot o hat 2Läs också i AFTONBLADET  och i KVÄLLSPOSTEN om SVT i Blekinge som fick vitt pulver och flera hot kommit in via telefon och mejl. Bakgrunden är att redaktionen avslöjade att det nationalistiska bandet Ultima Thule spelade på en sommarfest som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anordnade.

Rätt till yttrandefrihet utan hot

19 tankar om “Dödshot mot professor

 1. Pingback: Uteslöts ur facket | eaqhan

 2. Pingback: Förbjudna sanningar | eaqhan

 3. Pingback: Allt fler skjuter sig själva i foten | eaqhan

 4. Pingback: Önskedrömmen | eaqhan

 5. Pingback: Håll Sverige rent | eaqhan

 6. Pingback: Vart är Sverige på väg? | eaqhan

 7. Pingback: Skvitt citerar sig själv | eaqhan

 8. Pingback: Uppdaterat inlägg ännu bättre - Skvitt

 9. Det förvånar mej inte det minsta om SD nu får ÄNNU fler medlöpare på grund av dessa forskningsresultat. Hoppas givetvis på motsatsen, men deras opinionssiffror har visat tidigare att så är fallet 😦 .

  Det verkar ju som om partiet växer i takt med vettig argumentation och nu t.o.m forskning. Det är inte svårt att lista ut vilka de värsta hot- och hatarna är. De tillhör de missnöjda gruppen arga, vita unga och medelålders, främst lågavlönade, bittra män som har det svårt med kvinnor…..

  Jag ser några av dem dagligen och de bor häromkring där jag bor.

  Kao

  Gilla

  • Sant. De är as, punkt slut. De har ju inget annat att komma med än hot och våld när de inga argument har.
   Precis så vann nazisterna makten i Tyskland och precis så vill de vinna makten här också.

   Att de kallar sig sverigedemokrater gör ingen skillnad! De är samma skrot och korn ändå. Synd bara att lika få idag fattar det som de i Tyskland på sin tid fattade.

   Det är skrämmande!

   /Skvitt

   Gilla

 10. Svårt att finna ord!

  De som förstått!
  De som lutar sig mot en enig forskarkår!
  En enig forskarkår?
  DEN eniga forskarkåren bestod av 6 – 6 forskare som hade sin forskning fjärran från vad de nu skulle bedöma – om SD-klanen verkligen var nyfascister eller ej – 1 forskare hoppade av – återstod 5.
  En enig forskarkår – skrev medierna!!!!!!!!!
  SD var inte nyfascister!!
  En skrämmande ignorans.

  Hur många journalister har gett sig tid att gå igenom hela den motionsskörd, deras politiska program, deras uppförande på såväl i den politiska ledningen som kommunalpolitiker och den ihärdiga svans av mer eller mindre begåvade anhängare?
  Och ställt detta i relation till vad som händer idag?
  Nej SD är inte nyfascister!!!!

  Hur många politiker har förstått att – vilka utgör basen och grunden för SD:s politiska ambitioner är just dess anhängare?
  Hur många har invänt mot de så kallade näringslivsföreträdare, högerpolitiker med flera – som trots allt skall räknas in i den begåvade andelen – som förordar ett samarbete med SD?
  Nej SD är inte nyfascister!!!

  Det är inte Sverigedemokraterna som är de farligaste fenomenet.
  Det är journalister och medier som – utan att förstå – normaliserar ett parti vars synliga ambitioner kan liknas med vad som hände i och under Tysklands 30-tal – men nu i en ny tappning.
  Nej SD är inte nyfascister!!!

  En lömsk nytappning med nollvision, folkhemstanke snygga kostymer, vattenkammat hår och vårdat språk – inte utan oförstående, lögner eller skygglappar.
  Journalisterna är de som är farliga – inte SD som förnekar sin egen grund och verkligheten med skygglappar så stora att det inte ids att se verkligheten – ett parti som föder och göder näthatet genom att inte ta avstånd.
  Nej SD är inte nyfascister!!!

  När skall journalistkåren – den som normaliserar, de som skriker högst i ledarartiklar, de som gömmer sig bakom nationalisternas uttryckliga goda ambitioner – glömmer och gömmer den utveckling som följer i spåren av nationalisternas propaganda innehållande lögner och falsarier.
  Det som är uppenbart för så många motarbetas av journalistkåren – där kan man i det närmaste påstå att kåren är enig och alla andra skall lyssna och förstå.

  Gilla

  • Helt klart kunde media vara tydligare. Men visst kunde våra politiker också var det. De borde ju vara experter på att avslöja den verkliga ideologin som SD vilar sig emot.

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s