Slutet är nära!


Domedagsprofeter finns det gott om

 

Och ni har hört det förr, att slutet är nära

Nej, jag vill inte vara en domedagsprofet. Men det är lite alarmerande som det ser ut numera.

Visst kan vi snacka om global uppvärmning. Vi kan inte längre blunda för det, även om min ultrareaktionäre vän och före detta militär menar att det bara är naturliga fluktuationer i klimatet och knappast har med våra utsläpp att göra. Var och en blir salig på sin tro.

Men inte fanken är det en naturlig fluktuation att djur dör ut som aldrig förr. 400 arter på 100 år. Normalt ska så många arter dö ut på 10.000 år! Slutet för mänsklighetenDet kan man läsa på Nyheter 24.

Jag vill passa på att rätta lite i artikeln. Man skriver: ”Enligt SR är en art som riskerar att dö ut lemuren”. Lemurer är inte en art, det är en familj av djur som räknas till primaterna, det vill säga samma familj som vi själva tillhör.

I artikeln skriver man också, vilket kanske faktiskt kan vara alldeles sant om det vill sig riktigt illa: ”Troligtvis är utrotningen ett hot också mot människan som skulle bli en av arterna som dör ut.”

Men, tillägger man: ”Författarna till rapporten menar att det går att hindra den katastrofala utvecklingen men då måste vi agera snabbt.”

5 tankar om “Slutet är nära!

  1. Pingback: Jag har haft en enorm tur – eaqhan

  2. Pingback: Antarktis pallar inte längre – eaqhan

  3. Pingback: Självförstärkande effekter | eaqhan

  4. Freds- och konfliktforskaren Wilhelm Agrell säger samma sak om naturen, men han tar med mänsklighetens brott mot sej själv också – dvs krig och överbefolkning.

    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar