Hej du … 2800 år … Ja hej du!


Tänk om någon bor där

 

och om vi meddelar oss med dem

Då har vi inte fått nåt svar från dem innan vi själva har gått under.

Det är min uppfattning. För säg mig en kultur som hittills har överlevt så länge som nästan 3000 år. Det är alltså helt ointressant om planeten man nu har hittat har intelligent liv eller inte. Om man bortser ifrån det rent akademiska intresset.

Planet

Det är väl bara att inse faktum. Vi kommer aldrig att få något utbyte av en eventuell civilisation på en annan planet hur mycket en sådan än har att lära oss. Vi är väck innan de har har hunnit att svara på våra frågor.

Problemen får vi faktiskt lösa själva. Och egentligen är de inte så svåra att lösa. Det är bara det att så länge vi tillåter en liten klick egensinniga individer berika sig hur skoningslöst som helst så förgörs vår lilla planet. Vi måste alltså krossa deras makt. Vi måste alltså krossa kapitalisterna och det världsherravälde de har skaffat sig.

Vi måste ta tag i våra problem själva. Ingen annan löser dem åt oss.

6 tankar om “Hej du … 2800 år … Ja hej du!

 1. Tror inte heller att de i så fall har något intresse av att träffa oss, av de anledningar du har nämnt. Dessutom kan ju de bära på någon bakterie eller virus som sprids blixtsnabbt och som det inte finns någon bot för. Det skulle kunna bli slutet för vår civilisation.

  Jag tycker det är idioti att lägga så mycket pengar på rymdforskning när världen svälter.

  Kao

  Gilla

  • Hit lär de ju aldrig komma. Kepler-452b ligger i utkanten av Vintergatan, 1.400 ljusår från jorden. Då kan du ju gissa hur lång tid en resa tar när ljuset behöver 1400 år att komma hit. Så smitta är inget vi ska oroa oss för.

   Jag har inget emot att man kastar ut en massa pengar på den här sortens forskning. Men tänk så bra vi skulle ha det i hela världen om resurserna delades lika på all världens människor och om vi gav fan i att skapa alla dessa vapen.

   Tänk, inga flyktingströmmar! Inga som drunknar i Medelhavet!
   Tänk, alla skulle ha rent dricksvatten, fri sjukvård, gratis tandvård, tryggad ålderdom, mat på bordet, bra skola, lång semester och en tårtbit till kvällsfikat framför TV:n som visade de senaste rönen från sonder överallt i solsystemet 😉 .
   Det du!
   Och gratis Internet!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s