Tradition


Men inte trygghet

 

som de ju så gärna påstår

Bilden lade jag ursprungligen ut på metrobloggen.

Tradition - SD

Det förrädiska med SD är att de ideligen tar upp invandrarfrågan. Men det finns en annan fråga som är ännu viktigare för dem, men den berör de nästan aldrig. Och aldrig talar de klarspråk i den frågan.

Jag tog upp det i det senaste inlägget, men jag tar upp det igen eftersom den frågan är så viktig. Och den handlar om att oskadliggöra arbetarklassens organisation. ”Istället för klasshat vill jag mana till klassförbrödring” säger Björn Söder.

Observera retoriken: ”hat” vs ”förbrödring”! Det är väldigt förrädiskt och lätt att gå på för den som inte är så politiskt medveten. Ingen gillar ju hat, men förbrödring är ett starkt positivt laddat värdeord.

Men vad menas med detta? 

Klasshat

Hyser arbetarklassens företrädare ett klasshat? Knappast! Vad det handlar om är att ta tillvara arbetarklassens intressen. Dessa intressen kan aldrig förenas med borgarklassens intressen. Så länge dessa klasser finns i samhället kommer alltid en motsättning att bestå.

Orsaken är ganska uppenbar när man tänker efter.

Det är på arbetarklassen som borgarklassen lever. Dels arbetar arbetarklassen för borgarklassen i deras företag och dels spenderar arbetarklassen sina pengar genom att handla hos borgarklassen i deras företag, allt från dagligvaror till Internettjänster.

Låg lön och höga priser kan aldrig vara gynnsamt för arbetarklassen, men väl för borgarklassen. Alltså är det så att det som är bra för den ena klassen är dåligt för den andra klassen.

Klassförbrödring är en omöjlighet. Borgarklassen kommer aldrig att förbrödra sig med arbetarklassen. Hur skulle det gå till? Ska borgarklassen sluta att sko sig på arbetarklassen? Vad skulle borgarklassen då leva på?

Klassförbrödring

Vad menar då Sverigedemokraterna med klassförbrödring? Jo, att arbetarklassen ska lägga ned sin klasskamp och lägga sig platt för borgarklassen. Det var precis den politiken som Hitler drev. Hans viktigaste politiska mål var att bekämpa fackföreningarna, Socialdemokraterna och kommunisterna, som ju tog tillvara arbetarklassens intressen. För det fick han massivt stöd av företags- och finansvärlden både i och utanför Tyskland.

Lojala arbetare

Det finns många, särskilt i invandrartäta stadsdelar, som tycker att det är för många invandrare.

En vän till mig, han är nu pensionär och bor just i ett sådant område och han säger att han känner sig som en främling i sin egen stadsdel numera, där han har bott i hela sitt liv. Och vad ska jag säga om det? Det är en känsla man måste ta på allvar. Men att rösta på Sverigedemokraterna är ingen lösning, för med det måste man så att säga köpa hela politiken. Och det har jag sagt honom. Men han lade sin röst på SD i alla fall. Han är en av dem som säger att han inte är intresserad av politik och en ganska typisk SD-röstare.

Klassförbrödring, det är bara ett annat ord för Lojala arbetare.

8 tankar om “Tradition

 1. Via språket kan man lura de lättlurade och de är tyvärr alldeles för många. Det är ytterst farligt om folk nu tänker (apropå Björn Söders retorik): ” Ja, det låter ju jättebra. Så klart vi ska vara vänner”.

  Det är just det som har skett när borgarklassen stulit arbetarklassens språkbruk. T.ex ”nya arbetarpartiet” – som alltså ska gynna dem som arbetar. Men vad som händer med alla dem som inte har ett arbete säger man inte, de inkluderas inte i den gruppen. De ses mest som irriterande spyflugor som man viftar bort.

  Urk!
  Kao

  Gilla

  • Och inte ens de som arbetar tjänade nåt på ”det nya arbetarpartiet”. Jobbskatteavdraget som gav klirr i plånboken fick man ju betala själv genom att det togs från pensionspengarna och välfärdssystemet. Urk för pisshuvuden till arbetare som röstar!

   /Skvitt

   Gilla

   • Just så är det.

    Och nu när det gäller de höjda pensionerna så får t.ex de med lägsta pensionerna bara runt 100kr i höjning. Men den gruppen med högst pension får ca 700kr och mellangruppen runt 400kr. Det är jävligt märkligt att det är så! Det är väl de med sämsta pensionerna som ska ha de där 700kr, kan jag tycka.

    Kao

    Gilla

    • Som vanligt.

     Men vad jag inte kan förstå är vad staten har med A-kassan att göra. Det borde facket sköta.
     Alternativt och ännu bättre vore dock att kassan var skattefinansierad istället och vore det så, ja då vore det ju inte konstigt att det var en statlig angelägenhet. Tvärt om.

     Men när man själv betalar in pengarna frivilligt, vad har staten med saken då att göra? Då är det ju ungefär som en hemförsäkring och den lägger sig ju inte staten i. Helsjukt!

     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s