Återställning efter timmerflottning


 

 

När man flottade timmer

 

måste vattenfåran rensas så timret inta bötade ihop sig

Man sprängde bort hindren för 150 år sedan, men sedan 70-talet flottas inget timer mera. För faunan, allt från från små insekter, flodpärlmusslan, fiskar men även för själva vattenkvalitén betydde ingreppen en katastrof, samtidigt som det för skogsbolagen var en förutsättning för verksamheten och under alla år man bedrev flottning flöt vinsterna in.

När man nu ska återställa vattendragen är det vi skattebetalare som ska stå för notan. Företagen smiter som vanligt från sitt ansvar.
Återställa vattendragLäs om projektet på Natursidan.se.

 

3 tankar om “Återställning efter timmerflottning

  1. Det är så här man alltid gör, och nu allt oftare sen alliansregeringen. Man ger bort statliga företag till sina allianskompisar, suger ut företagen/verksamheten och kör dem i botten. Sen får vi skattebetalare betala eländet de lämnar efter sej, medan de själva skrattar hela vägen till Caymanöarna.

    Så inte nog att man lämnar efter sej arbetslöshet. Man lämnar också åt sitt eget land att tvingas betala och röja upp efter sej. Om det ens går. Kortsiktigt, helt utan känsla och på ett psykopatiskt sätt går man till väga.

    Kram
    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s