Kan det bli tydligare


Klass mot klass

 

och vilka som företräder vilka

I åtta år hade de öppet borgerliga partierna i samarbetsformen Alliansen majoritet i riksdagen och bildade regering, trots att den klass de företräder, borgarklassen, utgör en liten minoritet. Majoriteten tillhör arbetarklassen, alltså de som dagligen går till arbetet för att mot lön producera värden som motsvarar mer än den lön de får. Överskottet, mervärdet, tillfaller företagarna och aktieägarna, vilka är de som ovan nämnda borgarpartier företräder.

Vanliga arbetare bor i hyreslägenheter, inte sällan ägda av privata fastighetsägare. Vår nuvarande så kallade röd-gröna regering, vill stärka hyresgästernas ställning, särskilt mot oseriösa hyresvärdar. Man ska utreda om olämpliga personer ska kunna hindras bli ägare av hyresfastigheter, vilket var möjligt enligt förvärvslagen fram till Alliansen slopade denna passus i förvärvslagen 2010.

Hyresrätten 1

Moderaterna tar klar ställning för den lilla klick människor i vårt land som äger fastigheter och mot det stora antal människor som hyr sina bostäder. I Moderaternas politik värnas fåtalet framför flertalet, kapitalägare framför vanligt folk, borgarklassklicken framför arbetarklassmajoriteten, fåtalets profitintressen framför flertalets välmående. Kan det åskådliggöras tydligare, klass mot klass och vilken klass borgarpartierna företräder?

Hyresrätten 2

De arbetare som lade sin röst på borgarpartierna borde fundera en hel del på vem som företräder vem! Politiskt har de grundläggande kunskaper att inhämta. Varför inte börja med att utgå ifrån den egna situationen, boendet? Varför inte dra slutsatser kring frågor som till exempel varför hyran höjs varje år och om hyran är skälig när underhållet hela tiden uteblir. Fundera på varför ska hyran chockhöjas varje gång nödvändig renovering utförs, trots att i hyran ingår kostnader för löpande underhåll och varför privata fastighetsägare är så giriga och varför Moderaterna försvarar deras rätt att äga fastigheter även om de är olämpliga.

Ett radikalt grepp är att låta staten äga alla fastigheter. Då stod de under demokratisk förvaltning. Varje bostadsområde kunde ha ett råd som styr ur denna förvaltning ska skötas på bästa sätt. Ansvaret skulle således flyttas ned till de boende och skadegörelsen skulle minimeras, samt i förlängningen leda till avsevärt mindre gängkriminalitet och minskade samhällskostnader och enskilt lidande.

18 tankar om “Kan det bli tydligare

 1. När det kommer så nära inpå, såsom den bostad man har, så blir det extra tydligt för alla. BORDE bli. Men borgarna har säkert ett ess i rockärmen även för detta. I form av propaganda.

  Bostadsfrågan är nog det jag tycker är mest intressant i politiken. Inte minst pga den bostadsbrist som råder – och ständigt har rått i storstadsregionerna.

  Kao

  Gilla

  • Alltså jag blir så djävla förbannad på folk som tycks vara begåvade som maneter (nervsystem utan hjärna).

   De lever mitt i ett klassamhälle och de vet att de inte är kapitalister, men fattar inte att de därmed är dessas föda.

   De fattar inte att de tillhör arbetarklassen eftersom de inte står i ett dike och gräver med spade.

   De fattar inte ens att vi har ett klassamhälle, men inser i alla fall att vissa är mycket rikare än de själva, dock utan att ha en susning om varför.

   Om de någon gång tar ordet klass i sin mun har de prefixen under-, medel- och över-, för det har de lärt sig av borgarklassen, vilket är ett ord som de tror man måste vara kommunist för att ta i sin mun.

   Om de någon gång tillåter sig att lyssna på någon som talar om för dem vad kapitalism är och att man kan ha ett samhälle utan kapitalism så rycker det till i ryggmärgen och så kommer det: ”Du menar väl inte att vi ska ha diktatur om i sovjet?! Du såg ju hur det gick!”

   Om man talar om att man inte behöver kapitalister kommer ryggmärgsreflexen igen: ”Vem ska då anställa oss?”

   Jag blir så förbannad på dessa ”maneter” som klagar på lönen, hyres-och prisökningar och de som har det bättre än de själva (menar inte kapitalisterna utan vanligt folk) bara för att de bor i bostadsrätt istället, och så drömmer de om villa, sommarstuga, kvarterets fräckaste bil, semester i Maldiverna och tycker det är orättvist att de inte har råd, men det skulle de tänkt på när de inte orkade anstränga sig i skolan.

   Jag blir så förbannad när de inte ids att ta reda på hur grundläggande saker och ting i ett klassamhälle fungerar, men vet vem som gjorde mål i någon match för 15-20 år sedan.

   Jag blir förbannad när dessa maneter beundrar storfräsande playboys och kungligheter och tror att deras borgerliga partier ska göra även dem själva till rika storfräsare, eller så de i alla fall får det bättre.

   De förtjänar sin situation! Men vi andra då, vi som inte kommer ur fläcken för att de här maneterna är så många och fattar så lite?

   Nu har jag gnytt färdigt. Nu mår jag bättre i kanske 10 minuter! 😉

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Bra talat! Men kapitalisterna tycker säkert det är utmärkt med maneterna, så att de tror de lever i en demokrati. Men inte ser skogen för alla träd.

    Kao

    Gilla

     • Så är det.
      Jag är trött på Löfven. Han varken syns eller hörs. Han är en mes. Namnet LAGOM passar honom. Lagompartiet, Försiktighetspartiet, Naivistpartiet.

      Kram
      Kao

      Gilla

      • Å ena sidan kan han faktiskt inte göra så mycket med sin svaga regering. Å andra sidan hade ju kunnat vara mera aktiv med att förklara det så folk inte tröttnar på allt och vänder sig till SD ”som det enda alternativet”.

       Men, om sanningen ska fram, ser man på vilken roll han spelade som fackpamp så kan man knappast beskylla honom för att kämpa för arbetarna. Hans ”förhandlingar” gjorde bara företagen nöjda.

       /Skvitt

       Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s