Man får inte göra vad man vill


Inte protestera

 

mot dem som gör som de vill

Rika oljebolag ser alltid till att de beviljas tillstånd. Till och med i väldens känsligaste miljöer beviljas tillstånd för oljeborrning. Inte ens människorna som bor i Arktis har någon rätt att säga stopp. Storkapitalets intressen går före allt.

Greenpeace protesterar, men då rycker ”rättvisan” ut och gör sin drängtjänst åt de giriga vars profithunger bara ökar ju mera de får.Greenpace - Shell

I ett kapitalistiskt samhälle sitter politikerna i kapitalets knä och jollrar. Det kallas demokrati eftersom vi alla får vara med att bestämma vilka som ska jollra.

SVT.se/nyheter

Bonuslänk: Filmen The Corporation, kan ses fram till 14 december.

8 tankar om “Man får inte göra vad man vill

 1. Bit för bit kränks våra rättigheter. I samma takt som de rikastes och bolagens rättigheter stärks. Ännu värre kommer det bli med TTPI-avtalet (handelsavtalet).

  Kao

  Gilla

   • Visst är det så. Men jätten Gluffgluff blir aldrig mätt, så han bidar sin tid och tar sen det han vill ha. Han är inte färdig med oss ännu.

    Gilla

     • …och då tar han sina rikedomar och flyttar till ett skatteparadis. Så gjorde de grekiska kapitalisterna som hade roffat åt sej av landets skatter. På systemet. Genom korruption. De försvann lagom till att hela landet rasade. Till tillståndet grekerna nu befinner sej i. Å så fick de höra att de är lata! Det är så fult att man storknar. Hoppas socialistledaren kan reda ut härvan. Men det lär bli mycket svårt. Nu kommer ju även förslag att de ska sälja av sina obebodda öar till de svinrika.

      Kao

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s