Sveriges polis – världens effektivaste


Från anmälan

 

till avskrivet fall – 16 minuter!

Det här beror på att lättjan driver upp arbetstakten. Ju fortare man kan avskriva ett fall dess mindre arbete får polisen. Eller som Leif GW Persson uttrycker saken: ”Polisen har väldigt svårt med brottsanmälningar, de stör deras sinnesfrid. Det är arbetsuppgifter som väntar och det är klart att de med fördel lägger ner sånt.” Han vet ju vad ju han talar om.

Världens snabbaste polis 2

Det som den här gången avskrevs omedelbart är en misstänkt stöld av 64 grisar.

Polisen behöver inte mer resurser i form av fler poliser. Vad polisen behöver är poliser som arbetar. De finns, men de är få. Poliser som avskriver ärenden snabbare än de hinner nå databasen har vi ingen nytta av.

Jag har personlig erfarenhet av poliser som inte ids arbeta och i ett fall kom säkert en våldtäktsman undan, i ett annat en rattfyllerist, i ett tredje fall en knarklangare, i ett fjärde fall en inbrottstjuv, i ett femte fall en bedragerska, i ett sjätte fall en cykeltjuv, i ett sjunde fall en båttjuv. Phu, jag ids inte nämna mer av mina egna erfarenheter. Hur många andra har inte liknande erfarenheter, tro?

13 tankar om “Sveriges polis – världens effektivaste

 1. Pingback: Här har polisen brustit – eaqhan

  • Din kommentar hamnade fel. För andra läsares skull upplyser jag om att det var detta du kommenterade: ”Och folk berättar på fejan att de reser bort!!!”
   Just det att vänta till efter resan att skriva på fb hur semestern var är precis det som rekommenderas.

   /Skvitt

   Gilla

 2. Polisen är bra på att skumma på ytan, men inte ens en grisstöld klarar de av att lösa. I vissa fall verkar det som ren lättja, som du skriver.

  Kao

  Gilla

  • Jag har ju skrivet förr om mina erfarenheter av polisen.

   Jag har helt lagt ned att ens tänka tanken att försöka tipsa dem om något brott som jag upptäcker, eller blir utsatt för själv. Något mer meningslöst får man leta efter.
   Det räcker att bli förbannad en gång, när man drabbas av ett brott. Varför ska man utsätta sig för att bli förbannad ännu en gång när polisen inget gör?

   Nej tack! Det har jag fått nog av!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

    • Ja, hade jag insisterat så hade bemödat sig! Jag var ju berusad och det får man inte vara 😦 men knarkpåverkad och sälja knark går an för det luktar inte. Och då måste prover tas och det är ett merarbete.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

      • Tänkbart, bortsett från ”bråttom”. De var synnerligen sävliga. Det var ju sent på förnatten så de tog det lugnt. Buset håller ju på som bäst då.
       Jag minns när Leif GW sa i ”Veckans brott” att på de tider när buset är mest aktiva är polisens bemanning som sämst. Och när det är måndag till fredag försöker polisen stoppa rattfyllerister, medan det är på lördag förmiddag chanserna är som störst att haffa någon.

       Ja, ja! Våra arma skattemedel! Håhåjaja!

       /Skvitt

       Gilla

       • Jo. Det är snett och konstigt. Förmodligen vet de om detta själva, men de vill vara lediga ”som alla andra” på kvällar och helger…..men sjukvårdspersonal har också såna tider och de gnäller inte över det. Man vet detta när man ger sej in i dessa yrken och då är det bara att jobba på.

        Bostadsinbrotten, däremot, sker mest på dagtid då folk är på jobbet. Eller nu under semestertider. Det är ju bara att googla på någons namn så får man veta var de bor och vilket yrke de har, samt telefonnummer. Bra vägledning för tjuven. Och tidningarna som gör långa listor på folks inkomster….en värdefull källa för tjuven.

        Jag gillar inte alls att man kan googla på mitt namn och veta var jag bor.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s