Turist i Auschwitz


Guidad tur 

 

guidad runt i barackerna

Se alla vidrigheter! Knappast latjo, men nödvändigt. Ingen ska glömma vad nazisterna gjorde med judarna.

Men hej, vänta!

Var det bara judar? Idag är det bara dem folk tänker på när det talas om nazismens offer. Så långt har sionismens propaganda nått att det bara är judar som räknas. Socialdemokrater, anarkister, kommunister, vem tänker på dem. Kommunisterna var huvudmålet att angripas för Hitler. Dem jagade man redan innan nazisterna ens kom till makten och kommunismen skulle utrotas skrev Hitler redan i Mein Kampf.

Och så har vi ju romerna. Att de var lika hatade och gasades ihjäl precis som judar, kommunister och många andra, det nämns nästan aldrig. Och inga nämns så ofta som just judarna. Sionisterna håller deras minne vid liv eftersom hela Israels existens får sin legitimitet genom gasen och krematorierna i Hitlers koncentrationsläger. Romerna, de har varken legitimitet eller existensberättigande ens i dag!

Emir Selimi reste till Auschwitz för en guidad tur. Men i barack 13 fick han gå helt allena, utan guide och utan medbesökare. På facebook lade han upp video och kortare text.

Romerna i AuschwitzInte ens i Auschwitz vill man alltså kännas vid att romer led och dog för Hitlers utrotningspolitik i hans läger. Tystnaden, den är också ett slags censur. Och än lever rasismen!

 

4 tankar om “Turist i Auschwitz

  1. Pingback: De är få – eaqhan

  2. Pingback: Nu kommer kylan | eaqhan

  3. Det hade jag ingen aning om! Alltså att deras barack inte räknas som värd att visas.
    Om jag kommer dit, som jag vill, då tänker jag högljutt kräva att få se den också… men en guide med mig.

    Gilla

Lämna en kommentar