Dråpligt


Eller tragiskt

 

men kanske rättvist

Och så lite om strul med wordpress editor just nu. Men det kommer sen.

Alltså:

Min bloggvän Kao skriver att man inte ska skjuta bältor. Och det styrker hon med en länk. Det är en intressant liten artikel hon stödjer sig på när hon kommer med sitt goda råd.

Skjut inte bältor

Lite fakta om bältor.

Det finns ett antal olika arter av bältdjur, som alla hör till ordningen pansrade trögdjur och de är släkt med myrslokar och sengångare. Samtliga lever på de amerikanska kontinenterna. Den niobandade bältan föder bara fyrlingar som utvecklas ur ett och samma ägg och såldes är genetiskt identiska och av samma kön. Därför är den ett populärt försöksdjur.


WordPress-strulet:

Jag bäddar alltid in mina länkar, men just nu strejkar editorn så att det inte går. Jag vet i tusan varför. Det får bli så här istället. Alltså att ni får klicka här https://kaobyterblogg.wordpress.com/2015/08/02/skjut-inte-pa-en-balta-ka/ så ni får veta varför hon råder oss att inte skjuta dessa djur. InbäddningsproblemJag tycker att man inte alls ska skjuta djur. De enda som har den rätten är naturfolken. De lever ju på vad naturen ger. Men i vår sjuka värld skjuter ju folk djur för nöjes skull. Det är ofta rika människor som gör det. Och jag inser att de rika har en brist i det empatiska systemet, så att säga, för med vilken rätt tar man livet av andra. Och hur kan det vara ett nöje?

Bonuslänkar:

https://eaqhan.wordpress.com/2015/08/03/lejondodaren/

https://eaqhan.wordpress.com/2015/07/31/profit-star-mot-naturvarde/

 

 

8 tankar om “Dråpligt

   • Vad för forskning? Gillar inte djurförsök. När jag var 19 år jobbade jag ett halvår som försöksdjurvårdare. Mest möss och råttor. Cancerforskning. Det var slit-och-släng-mentalitet med försöksdjuren bland forskarna. (En kompis jobbade på Statens Bakteriologiska Laboratorium med bl.a apor. En av dem räddade hon, tog hem den i lönndom och hade den under många år.)

    Kao

    Gilla

    • Det är väl all möjlig forskning där man har behov av genetiskt identiska kontrolldjur.

     Jag är emot djurförsök, men vad hjälper det? Ända trösten är att man finner allt fler möjligheter att forska utan försöksdjur och eftersom det ofta blir billigare så väljer man bort djur när det går utan.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Det får man hoppas.
      Jag såg en video på Tuben om hundar som räddades från ett laboratorium någonstans i USA. De hade levt hela sina liv i burar. Aldrig varit utomhus, aldrig sett ett grässtrå. Deras reaktion när de släpptes ut på en gräsmatta…..först vågade de inte gå ut ur burarna. Sen var de överlyckliga och rullade runt i gräset. Andades frisk luft. Det var tårdrypande att se.

      Kram
      Kao

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s