Det här med här och där


I Ryssland eller USA

 

det är det skillnad på när det gäller medial uppmärksamhet

Om någon kritiserar Putin, stora rubriker i media. Om någon avslöjar regimen i USA, total tystnad.

Det är lite skillnad. Eller snarare en djävla stor skillnad. För att inte tala om skillnaden under sovjettiden då man i media kunde göra ett helt hönshus av en fjäder.

När man påträffar ett hönshus i USA, då blir det inte ens en fjäder i våra medier. Vem har till exempel hört talas om Susan Lindauer.

Whisselblower 1 år fängelse utan rättegångOch hur mycket får vi veta om den stora fattigdomen i USA?

Om Putin hade internerat människor i över ett decennium utan rättegång hade det blivit ett ramaskri i media.

Om Putin hade dödat civila helt urskiljningslöst hade det också blivit ett ramaskri i media.

Om Bradley Manning hade varit ryss och hade hållits isolerad och fängslad i Ryssland under så vidriga förhållanden att både Amnesty och FN:s sändebud mot tortyr har protesterat hade det också blivit ett medialt ramaskri, men nu råder tystnad i våra vanligaste media.

Jo det är lite skillnad, eller snarare en avgrund, mellan hur media uppmärksammar det som sker beroende på om det är i öst eller i väst. Det kallas propaganda!Sanningen


Bonuslänkar

Det stora puzzlet

 

 

 

5 tankar om “Det här med här och där

 1. Pingback: Syrien också vårt problem | eaqhan

 2. Jag skrev en insändare till Aftonbladet om detta, för ett par månader sen, apropå Staffan Heimersons urskillningslösa subjektiva ryss- och putinhat i en krönika, där han t.o.m kritiserade Putins utseende(!). Tror du att min insändare kom in?

  Kao

  Gilla

  • Klart den inte kom in!

   På 60-talet fanns ju inte Internet så då skrev jag många insändare om politik till Aftonbladet, bland annat om vad USA gjorde i Vietnam.
   Att jag iddes! Det kom ju nästan aldrig in. Bara mina allra snällaste texter tog de in. Mönstret var solklart.
   Jag började häckla deras policy på utsidan av breven med mina insändare och till slut skickade de et brev till mig som skulle ”förklara” varför jag inte publicerades. Synd jag inte har kvar det. Det var så djävla löjligt så jag kunde storkna. De kunde ju ”inte ta in allt” för de fick så många insändare hela tiden! Tack för den! Men de hade plats för insändare som tyckte att Siw Malmkvist var läcker, tänd på Lillbabs, sätt byxor på aporna på Skansen och så vidare.
   Efter det skickade jag in en precis lika vettig insändare om något helt opolitiskt, men jag minns inte vad. Det var bara för att testa dem. Den kom in! Sen tyckte Aftonbladet att de hade publicerat tillräckligt från mig och jag fick aldrig något mer publicerat. Blaskan hade ju givit mig tillräckligt utrymme, ansåg de!!!
   Tack för den!
   Det här har ju fått mig att fatta en hel del ”OM SANNINGEN SKA FRAM” som ju var Aftonbladets slogan på den tiden.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Så du har också varit där ? Been there, done that.

    Jag har faktiskt fått in 2 av alla mina insändare under åren. Men det finns några som ALLTID får in sina insändare, av namnen att döma. Inget fel på dem, men de är ”feel good”are. Då går det bra. Eller om man vill uttrycka sin rädsla för Ryssland och sin kärlek till USA och NATO…..

    Kram
    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s