Fattigdomen ökar dramatiskt


De som drabbas värst

 

är de sjuka och arbetslösa

Allt fler fattiga

”På tio år har andelen fattiga ökat kraftigt bland de arbetslösa och sjuka.

2003 klassades drygt 9 procent i gruppen som fattiga – det vill säga hade en inkomst under 60 procent av medianinkomsten. Tio år senare, 2013, var motsvarande siffra drygt 33 procent, enligt SCB som nyligen presenterade ny statistik.” Det skriver Arbetet.

Jag tillägger: detta är konsekvensen av strikt högerpolitik. Det har inget med invandringen att göra, så som SD gärna vill påstå. Naturligtvis passar det Alliansens partier som hand i handske när det finns ett parti (ännu längre till höger) som ”förklarar” försämringarna på ett ”begripligt” sätt.

4 tankar om “Fattigdomen ökar dramatiskt

 1. Det är ju uppenbart att det förhåller sej så.
  Själv lyckades jag precis klara mej från det värsta eländet då jag var tvungen att gå i hel sjukpension i oktober 2006. Jag ser ju hur många plågas av jakten på dem – för att de är just sjuka eller inte får något arbete.

  När vi hade en borgerlig regering efter Palme så var de inte tillräckligt snabba att utveckla sitt vidriga koncept, vilket de lärde sej av. Så det var därför det gick så snabbt efter maktövertagandet 2006. De rev och slet sönder allting i sin jakt på att skapa en ny underklass.

  Reinfeldt har ett uttryck som han själv tycker är helt fantastiskt: ”Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion”. Visst är den det. I ett samhälle med högerpolitik!

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Ja usch ja.

   Förr kände man att det hela tiden gick mot bättre tider. Nu känner man att det hela tiden går mot sämre tider. Ändå ökar produktiviteten år efter år. Vart går rikedomarna?

   Vi vet, du och jag och många fler, men de flesta har ingen aning om att rikedomen faktiskt ökar, trots att den inte kommer dem till del. Hur ska de kunna kräva nåt?
   Och så lätt de därför faller offer för SD:s propaganda!
   Och så väl den sammanfaller med borgarklassens intressen!
   Varför ska borgarklassen stoppa SD?

   Samband!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s