Önskedrömmen


Men

den slog fel

Rasister, fascister, nazister och Sverigedemokrater är väldigt snara att på sociala medier kasta skit på asylsökande och romer, och för all del på alla andra svaga grupper, helt utan anledning. De tar alla chanser och fakta väger lättare än luft.

När således en svensk man med psykiska problem försöker få psykiatrisk hjälp i ett samhälle vars skatteintäkter skurits ned med 248 miljarder under Alliansens åtta år finns ingen plats för honom.

Reinfeldt styrde

I sin desperation ser han bara en enda möjlighet, att skada andra människor så att han döms till rättspsykiatrisk vård. Då får han den vård han hittills har förnekats. Det är den verklighet som gäller för vissa i dag tack vare neddragningar i välfärden, vilket skedde med SD:s fulla stöd.

Detta är alltså den tragiska bakgrunden till misshandeln i Norrköping.

Att se verkligheten är dock svår för den som har skygglappar. För rasister, fascister, nazister och Sverigedemokrater ser ”verkligheten” annorlunda ut. I den ”verkligheten” finns inte utrymme för sociala klyftor och social nedrustning. När verkligheten formas av tunnelseende blir den både inskränkt, förvrängd och enkelspårig och allt kan förklaras utan förankring i verkligheten och utan intresse att ta reda på den. Ett exempel på detta ses nedan i bild.

Fantasi o verklighet

En spekulation som slog fel.

Det är lätt att förstå varför. Med massiv rasistisk och fascistisk propaganda har Sverigedemokraterna piskat upp en hatstämning mot tiggande romer som närmast kan jämföras med de tyska nazisternas hat mot judar, romer, slaver, homosexuella, handikappade och andra minoriteter under trettiotalet.

Håll Sverige rent

Och då som nu går propagandan hem eftersom så många är nöjda med sina skygglappar. ”Verkligheten” är ju lättare att ”se” och ”förstå” för vissa inskränkta element ifall de bara behöver se fragment av den mångfasetterade riktiga verkligheten.

En annan spekulation som slog fel var när Sverigedemokraternas internationelle sekreterare, riksdagsledamoten Kent Ekeroth, skrev: ”Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge?”. Underförstått att det var ett attentat utfört av en muslim.

Men sen kom ju sanningen fram och då ändrades tonläget. Ett av Europas värsta terrorattentat hade begåtts av en person med nästan identisk ideologi som Sverigedemokraterna själva. ”Om man som islamkritiker ska skuldbeläggas för ABB, borde man då inte som islampositiv skuldbeläggas för 9/11?”, twittrade riksdagsledamoten Erik Almqvist (SD).

Så försvarar man sina felslipade glasögon, som tyvärr börjar bli högsta mode.

(Motbild av händelserna den elfte september finns här)


Bildspecial

SD o nazismen 2

Hemma hos SD-politiker 2

Tradition - SD

Demokrati o datorprogram

SD hot o hat 2

Dylan Roof - Åkesson

Åkessons värld. 2

Svaga mot svaga

Kumpaner i SD

Åkesson + Breivik

Hemma hos SD-politiker

Se Eaqhan och rasismen

Göteborg historia

Förenklat 2


 

Länkspecial

Trollen går ut i solen

Extremhögerns reaktioner på terrorattackerna i Norge

24 exempel på att det är Jimmie och SD som står för hatet

Det gör väl inget att jag våldtog min svägerska …

Dödshot mot professor

”Jag skulle kunna bli större än Breivik”

Sveriges Breivik stoppad i tid

Fyra år sedan massmorden

Massmördarens retorik

Mycket skitsnack om tiggarna

Om Gud hade velat …

Konsten att räkna

SÄPO en dräng åt SD

Rullar bollen utför, nu igen?


 

Klart slut med denna bild:

AV MED JOBBET

 

2 tankar om “Önskedrömmen

Lämna en kommentar