Sport som intresserar Skvitt


Det trodde ni inte

 

att Skvitt kunde gilla sport

Men så är det. Om det är sport med dramatik på rätt sätt. Och det är det onekligen när man tävlar med extrema katamaraner, vilket man nu gör i Göteborg i morgon och på söndag.

Klart jag ska vara där med min egen båt för att följa spektaklet på nära håll. Då hoppas jag kunna ta fina bilder och så hoppas jag kunna lägga ut dem i något inlägg de närmste dagarna. Men tro inte att ni får veta genom mig vilka som vann. Sånt skiter jag fullständigt i.

På den här bloggen blir det nog bara en bild och och en kort redogörelse för dagen, men på fotobloggen blir det nog lite flera bilder om allt går som tänkt.

Sportintresserad, ja på mitt sätt!

I går tränade man utanför Långedrag och då gick det inte så bra för den svenska båten. Den kapsejsade!

Americas cup Gbg 2015

GP hade en liten artikel om det, varifrån jag tog en skärmdump. För att inte stjäla Johan Ullmans fina bild rakt av så Photoshopade jag den, som synes. Han lyckades få med hela kapsejsningsförloppet i en bildsvit som kan ses i GP.

”De här kolfiberkatamaranerna seglar i 40 knop och flyger fram ovanför vattenytan. Om de kapsejsar kan det gå mycket illa. Senast för två år sedan omkom en svensk under en tävling i San Francisco, säger Ullman. Den här gången gick det väl för Artemis. Och båtens besättning klarade sig undan haveriet utan blessyrer.”

De här båtarna och hela tävlingsarrangemangen är mycket dyra i drift och kräver som all modern elitsport sponsorer. Det är bara att kolla vilka som sponsrar så kan man se ifall man är med och betalar. Visst är det sponsorerna som betalar, men de är ju företag och det de kränger lägger de givetvis på lite på priset för och köper du deras produkter så pröjsar du alltså även för deras sponsring. Inget är gratis, som bekant.

En liten video som visar hur illa det kan gå med dessa båtar:

10 tankar om “Sport som intresserar Skvitt

   • Är man ändå i en trevlig miljö och vädret är hyfsat så är det kul. Jag gillar fart och fläkt, även om jag i nuläget är tämligen försoffad (pga värk).

    Kao

    Gilla

      • Har du prövat akupunktur?
       För många år sedan kände jag en tjej med så svår migrän, anfall nästan varje dag!, så hon övervägde allvarligt att ta sitt liv. Men så började hon med akupunktur och blev nästan helt besvärsfri.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

       • Visst. Många gånger. Men det hjälper inte på mej. Till slut blir man, vad sjukgymnasten kallar ”mätt” på nålarna och då är det bara jobbigt.
        ———–
        För c:a 7-8 år sen var jag i Helsingborg en vecka och utbildade mej till NADA-akupunktör = öronakupunktur. NADA står för ”National Acupuncture Detoxification Association”. Med bland annat det arbetade jag de sista 3 åren av mitt arbetsliv.

        Det tråkiga är att man inte kan sätta nålar i örat på sej själv. Annars hade jag givetvis gjort det. Öronakupunktur kan användas för mycket mer än avgiftning.

        Det var en spännande, givande och intensiv kurs.

        Idag används metoden mycket inom missbruksvård..

        Kao

        Gilla

 1. Pingback: Ett sportinlägg | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s