Uteslöts ur facket


Han är SD:are

 

då fick han inte vara med i Transportarbetareförbundet. 

När SVT.se/nyheter skriver om det så tycker jag det utelämnades viktiga upplysning om vad problemet egentligen är. Även förbundsordförande Lars Lindgren är otydlig, eller så blev han ofullständigt citerad. Jag hoppas verkligen på det sistnämnda.

Han säger: ”Det är viktigt att säga att man är fri att ha vilka politiska åsikter som helst i vårt förbund. Vi har medlemmar från alla de politiska förbunden. Många av våra medlemmar sympatiserar med Sverigedemokraterna. Det står dem fritt. Men det går en skiljelinje mellan det och att man aktivt tar på sig att föra fram deras politik.”

Det är beklagligt om man får vara SD-sympatisör och samtidigt vara med i facket. Tydligen får man det. Det är bara när man ”aktivt tar på sig att föra fram deras politik” som man inte får vara med. Det är verkligen hög tid att återuppta den politiska skolningen bland medlemmarna. Då kanske Sammy Augustsson inte skulle uttalat sig så befängt som han gör: ”Jag tycker att Sverigedemokraternas värdegrund stämmer ypperligt överens med Transportarbetareförbundets. Vi värnar om de svenska skattebetalarna och arbetstagarna, det är dem vi jobbar hårt för. Att vi i SD skulle gå emot det har jag svårt att förstå.”

SD-are fack-utesluten

Det ska sägas genast, så är det sagt: det var nazister som skapade SD. I grunden har inget ändrats i ideologin, det är bara fasaden som har polerats.

Tyvärr är väl den historiska bildningens nivå allt för skral bland många och därmed ett okänt faktum hos en del att nazisterna genast fängslade socialdemokrater, kommunister, anarkister och fackföreningsledare när de tog makten i Tyskland. Och det första man därefter gjorde vara att förbjuda fackföreningar och andra partier än det nationalsocialistiska NSDAP. Samma målsättning har Sverigedemokraterna. De väntar bara på att bli starka nog.

Precis som de tyska nazisterna vinner de anhängare med att sprida lögn och hat mot vissa grupper. I Tyskland var det som bekant judarna, men även romer, svarta och slaviska folk. I dagens Sverige sprids lögner och hat mot muslimer, svarta, romer och alla som inte anses vara riktiga svenskar, såsom de här i generationer boende judar och de sedan urminnes tider boende samerna.

Sverigedemokraterna visar i snart sagt varje uttalande att man håller fast vid de nazistiska idealen om ”arier” som ett bättre och mera högtstående folk.

”Stellan Bojerud var inte ensam i Sverigedemokraterna om att skriva på vit makt-forumet Nordisk.nu vid tiden för riksdags- och kommunvalet 2010. Under tidsperioden var flera SD:are aktiva på forumet där de förnekade Förintelsen och spred grov rasism. 2010 kunde Expo visa att 21 av partiets dåvarande valkandidater hade konton på sajten.” / EXPO IDAG

Det är också klart att SD:s politik drabbar LO-folket. Det borde därför räcka för uteslutning om en medlem i facket sympatiserar med Sverigedemokraterna. I inga andra sammanhang tillåts femtekolonnare och då finns det ingen anledning att en fackförening ska göra det. Vi vet ju vad de går för! De är emot demokrati och vill införa en diktatur, vilket de dock håller väldigt tyst om utåt.

SD o nazismen 2


Länkar

Här är SD:s mörka bakgrund i nazismen

Här bildar nazisterna partiet SD – i Malmö

Nazisterna som skapade Sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas nazistiska förflutna

Sverigedemokraternas historia

Idag minns vi SD:s naziströtter

Så ljuger SD om sin historia

SD växer inte ifrån sina bruna rötter

SD har rötter inom nazistorganisation

Han spårar SD:s rötter till 30-talsfascismen

Trollen går ut i solen

Extremhögerns reaktioner på terrorattackerna i Norge

24 exempel på att det är Jimmie och SD som står för hatet

Det gör väl inget att jag våldtog min svägerska …

Dödshot mot professor

”Jag skulle kunna bli större än Breivik”

Sveriges Breivik stoppad i tid

Fyra år sedan massmorden

Massmördarens retorik

Mycket skitsnack om tiggarna

Om Gud hade velat …

Konsten att räkna

SÄPO en dräng åt SD

Rullar bollen utför, nu igen?

Till minnet av John Hron

Mörkret kan falla igen om vi inte gör något

Aktuellare bok än någonsin

Arne Anka om SD

 

17 tankar om “Uteslöts ur facket

 1. Okej, jag tyckte det var bra svar vi fick på vår utbildning (som jag skrev i ditt senare inlägg om det här). Men med tanke på vad du skriver nu om hur det var i Tyskland så är det ändå obehagligt.

  Gilla

   • Nej, det går inte. Jag tycker det är skönt att än så länge är det folk med vettiga åsikter som sitter i ledande positioner på vår avdelning. De jobbar hårt för jämställdhet på alla plan.

    Gilla

    • Ja, det är ju alltid något.
     Men hur är det med kurser i socialism, kurser om kapitalism och nämner man någonsin de gamla marxistiska klassikerna?
     Jag tror det är ännu viktigare i dag än förr att vägleda arbetarklassen i dess kamp för sina egna intressen, men att den vägledningen lyser med sin frånvaro och att även de aktiva i facken och dess ledning idag behöver sån vägledning.

     /Skvitt

     Gilla

     • Jag förstår din poäng. Trots att LO- facken ska stå på en viss sida politiskt så är de ganska neutrala numer, om man jämför med 1900-talet.
      Ibland får jag en känsla av att det ska förstås mer än se till att det blir rätt, d.v.s ”man måste ju även förstå arbetsgivarens situation”.

      Jag har förut inte varit fackligt engagerad aktivt, men nu när jag blev vald som ordförande i vår omstartade fackklubb (den var nerlagd under några år) så har jag börjat se mer och mer hur det fungerar idag. Och visst, vissa saker kan jag förstå ur deras synvinkel. Men mitt jobb är att se till att vi ”golvfolk” inte blir utnyttjade. Punkt! Det är ju det facket ska vara till för.

      Gilla

      • Företagen har egentligen all makt över de anställda. I den mån arbetarklassen har något att säga till om så är det på grund av vad den har uppnått med sin kamp och den kampen måste fortsätta utan hänsyn till kapitalet, för kapitalet tar ingen hänsyn till något annat än att ägarna får sina vinster maximerade. Man måste ha det klart för sig. Därför är arbetarklassens historia så viktig.
       Här finns litteraturen: http://marxistarkiv.se/
       Läs och rekommendera på jobbet!

       /Skvitt

       Gillad av 1 person

       • Vi har en liten fördel hos oss. Jo, de har makten att göra oss arbetslösa, men då måste de stänga företaget. För de har svårt att få tag på folk som besitter de kunskaper flertalet av oss har. Den fördelen använder vi oss av.
        Nu är vi ett litet företag med några ägare, och vinsterna har inte gått till dem utan det läggs tillbaka till företaget. Som det är just nu. Men överlag så är det exakt som du säger, ägarna vill ha vinsterna maximerade och det för att fylla på sina egna börsar.
        Tack för tipset!!

        Gilla

        • Det är klart att det stor skillnad på olika företag. I ena änden globalt verkande multinationella skattefifflande, lagöverträdande och politiker- och myndighetsmutande företag helt företag utan skrupler och små familjeföretag där man nöjer sig med att kunna överleva på sin verksamhet.

         Men för alla företag, enmansföretag undantagna, gäller att utan arbetare stannar allt.

         /Skvitt

         Gillad av 1 person

 2. Jag tycker sdarna ska vara kvar i Transport och andra fackförbund. Kanske är deras enda chans att få skolning i arbetarklassens historia och förstå en hel del andra saker. Det är mycket de borde lära sej.

  Kram
  Kao

  Gilla

 3. Pingback: Så illa tänker SD:s sympatisörer | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s